Vali Polat: "Onların Anadolu için oyunları varsa bizimde Rabbimiz var"

Şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen programda Vali Polat, “Anadolu güzel ve özel bir yer oyunlar oynuyorlar, oynayacaklar. Oynasınlar. Onların oyunları varsa bizim de Rabbimiz var ve bu iman ve inançla yetişen, yetiştiren insanımız var.” dedi.

Vali Polat: "Onların Anadolu için oyunları varsa bizimde Rabbimiz var"
16 Şubat 2024 - 09:56


Kars Valiliği, kente 3 günlük gezi düzenleyen şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi. Düzenlenen yemek programında Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat şehit aileleri ve gazilerle tek tek ilgilenerek sorun ve taleplerini dinledi.

Düzenlenen programın açılış konuşmasında bu vatanın bize şehitlerimizin emaneti olduğunu söyleyen Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, “Biz Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı olarak üç günlük Kars gezisinde bulunuyoruz. Tabii ki çok şehitler veren Kars ilimizde bulunmaktan onur ve gurur duyduk. Her karışımda şehitlerimizin olduğu bu topraklarda, evlatlarını şehit veren kıymetli ailelerimizle burada bulunmak bizim için farklı bir ayrıcalıktır. Vakfımızın en büyük özelliklerinden bir tanesi devletimiz için bedel ödeyen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi yerli üniformalı olsun, üniformamız olsun polis, asker ayırt etmeden 15 Temmuz gazilerimiz ve şehit yakınlarımız olmak üzere tüm kahramanlarımıza hizmet ediyoruz. Yani burası sıradan bir vakıf değil evlatlarını canlarını feda eden, kanlarını topraklara akıtan gençliklerini, hayallerini yaşayamayan kahramanların otağıdır. Bu kahramanlara hizmet etmek bizim için şeref ve onurdur. Bu vatan topraklarında yaşıyorsak bunun bedelini ödeyen şehit ailelerimize, gazilerimize borçluyuz. Her karışımda şehitlerimizin kanı olan bu vatan bize şehitlerimizin emanetidir.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ise, “İlk Gazi unvanı alan şehirdeyiz, bu topraklar çok özel topraklar. Bu toprakları özel yapan bu topraklar için can veren, mübarek kanını mübarek vatan toprağına akıtan şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesindedir. Allah sizlerden razı olsun. Serhat şehir Kars’ta siz değerli büyüklerimizi ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Burada sizlere baktığımda kendi anne ve babamı görmüş gibi hissettik, ellerinizi öptük bize o duyguyu verdiniz, biz de sizin bir evladınız ve bu devletin tüm kurum ve kuruluşları emrinizdedir. Evlat anne ve babanın emrindedir. Rabbim bize de şehadet şerbeti içmeyi nasip eylesin, evlatlarımızı aynı iman ve inançla yetiştirmeyi bize nasip eylesin. Biz bu devlet, bayrak için her daim koşar adımlarla vatan toprağına koştuk, koşmaya devam edeceğiz. Anadolu güzel ve özel bir yer oyunlar oynuyorlar, oynayacaklar. Oynasınlar. Onların oyunları varsa bizim de Rabbimiz var ve bu iman ve inançla yetişen, yetiştiren insanımız var.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum