Vali Öksüz'e veda programı

Valiler Kararnamesiyle Burdur Valiliğine atanan Kars Valisi Türker Öksüz için veda programı düzenlendi.

Vali Öksüz'e veda programı
13 Ağustos 2023 - 09:05


Kars Valiliği tarafından DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde düzenlenen veda programının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Değerli valimizin şehrimize birçok alanda çok güzel hizmetleri oldu. Valiliğinin yanı sıra üzerine bir de 2020 yılında hakikaten ağır bir yük yüklendi. Belediye Başkanlığı yükünü de sayın valimiz sırtlanmış oldu. Hakikaten Kars Belediyesi'nin büyük problemleri, ciddi sıkıntıları vardı. Ona rağmen sayın Bakanım Ahmet Arslan, milletvekilim Yunus Kılıç ve sayın valimin de belediye başkanlığı vekilliğiyle beraber çok güzel işler yaptılar. Sayın valim belediyeye bir çeki düzen verdi. Tabiri caizse belediyeyi kendine getirdi. Çok gayretli çalışmalar oldu. Yine hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı bir şekilde terörle mücadelesinde o dönemki Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte yine kıymetli Valimiz Türker Öksüz'de terör belasından şehrimizi temizlemek için çok emeği geçti, huzurlarınızda Sayın valime çok çok teşekkür ediyorum. Beş yıl boyunca değerli valimle birçok programlara katıldık, birçok etkinliklere katıldık, açılışlar yaptık, hizmetlerde beraber katıldık. Çok güzel günlerimiz geçti değerli valimizle. Bundan sonra gittiği yerde de inşallah kendisine başarılar diliyorum işini, gücünü rast getirsin. Ailesiyle huzurlu, sağlıklı, sıhhatli bir şekilde bir hayat nasip etsin diye kıymetli valimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Kars eski Milletvekili Ahmet Arslan ise, “Değerli valime ‘hoş geldiniz’ dediğimizde demiştik ki “saygıdeğer valim bugünden itibaren şehrimize birlikte hizmet edeceğiz. Rabb'im inşallah hayırlısıyla buradan daha güzel bir yerlere sizleri yolcu etmeyi nasip eyler” dedik. Elbette ki gönlümüz çok daha büyük bir ili isterdi sayın valim ona hiç şüphe yok. Ancak memleketin her yeri birbirinden kıymetli, memleketin her yeri birbirinden değerli, memleketin her yeri hizmet bekliyor sizler de hizmet erisiniz. O yüzden mutluluğumuz, memnuniyetimiz 5 yıllık valilik tecrübesinin yanına 3 yıllık belediye başkan vekilliği tecrübesini de ekleyerek sizlere inşallah Burdur'a yolcu ediyoruz. Hiç şüphemiz yok burada yürüttüğünüz hizmet kervanıyla, edindiğiniz tecrübeyle orada insanımıza çok daha güzel hizmetler edeceksiniz. O yüzden lütfen bizlerin, Karslı hemşehrilerimizin hem selamlarını hem başarı ve onlara hayırlı olsun dileklerimizi götürmüş olun.” ifadesini kullandı.

Düzenlenen veda yemeğinde Kars Valisi Türker Öksüz ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Devlet hizmeti, bir bayrak yarışı gibidir. Bu bayrağı bir gün devralırsınız, vakti, saati geldiğinde de bir başka arkadaşınıza devredesiniz. Bizler de yaklaşık beş yıl önce devraldığımız ve “halka hizmet, hakka hizmettir” şiarıyla Gazi Kars’ımıza hizmet etme görevimizi noktalamış, başka bir arkadaşımıza devretmiş olacağız. Bu vesile ile Kars’a atanan Sayın Ziya Polat valimize de başarılar diliyorum.

Kadim şehir Kars’ta görev yapmak bir ayrıcalıktır ve bunu bana nasip ettiği için rabbime şükrediyorum. Kars’ta görev yapmak, bizim için her zaman bir onur ve gurur vesilesi olacaktır. Burada biriktirdiğimiz anıların da her zaman gururla yad edeceğimiz, hayatımızın en değerli kazanımları olacağının bilinmesini istiyorum.

Göreve başladığımız gün, Valiliğimizin kapısının bütün vatandaşlarımıza açık olduğunu ve fakir fukarayı, garip-gurebayı Cenab-ı Hakk’ın emaneti kabul eden bir anlayışla halkımıza hizmet edeceğimizi söylemiştik. Beş yıl önce verdiğimiz bu sözü, görevimiz süresince mümkün olduğunca yerine getirmeye çalıştığımız ifade ediyor, taktiri değerli halkımıza bırakıyorum.

Bu şehir, sıradan bir şehir değildir. Bu şehir, vatan ve istiklal mücadelesi için canlarını veren şehitlerin yaktığı ışığın hala her karış toprağını ışıl ışıl aydınlattığı Sarıkamış Şehitlerinin diyarıdır. İşte biz de değerli Kars halkına hizmet ederken Sarıkamış’ta emsalsiz bir kahramanlık sergileyen aziz şehitlerimizden güç aldık, onların yaktığı meşale yolumuzu aydınlattı. Şehrimizin manevi hamisi Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin yolundan giderek, ondan aldığımız manevi güçle, feyizle, edeple de halkımızın hizmetkarı olmaya çalıştık.

Bu vesile ile Sarıkamış Şehitlerimiz başta olmak üzere cennet vatanımız için can veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Her zaman yanlarında olmaya, sorun ve taleplerini yerine getirmeye çalıştığımız aziz şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve kahraman gazilerimize de huzurlu, mutlu ve sağlıklı günler temenni ediyorum. Aramızdan ayrılan şehit yakınları ve gazilerimize rahmet diliyorum.

Görevde bulunduğumuz süre içerisinde gerek Vali olarak gerekse Belediye Başkan Vekili olarak yaptığımız çalışmalarda; objektiflikten ve hakkaniyetten hiç ödün vermeden, yüce Allah’ın bize verdiği güçle ve elimizdeki imkân ve kabiliyetlerin azamisini sarf etmiş olduğumuzdan emin olmanızı isterim.

Görevde olduğumuz yaklaşık beş yıllık sürede; Kars Bedesteni Konak ve Çevre Düzenlemesi, Kars Vadisi, Hulusi Aytekin Caddesi Sokak İyileştirilmesi, Kars Kalesinin Aydınlatılması Ve Çevre Düzenlemesi, Kent ve Tarih Müzesi, yine Türkiye’de bir ilk olan Peynir Müzesi, ayrıca Beylerbeyi Sarayı, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları Restorasyon Projeleri, Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi, Gündüzlü Engelli Bakım Merkezi, Sarıkamış Bayraktepe Kafeterya Projesi, Kars Gençlik Merkezi ile tarım ve hayvancılığımızı üst noktalara taşıyacak birçok vizyon projeyi de hayata geçirdik.

Yine Belediye Başkan Vekili olarak belediyecilik alanında da imkanlar ölçüsünde elimizden geldiğince halkımıza hizmet ettiğimize inanıyorum. Yıllardır Kars’ın kanayan yarası olan otogar eksikliğini gidererek, şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Şehirler Arası Otobüs Terminali projesini hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Bunu yanında imkanlar ölçüsünde; şehir içi BSK asfalt, kilitli parke yol ve kaldırımlar, yeni kanalizasyon ve su şebekesi, temizlik hizmetleri, çocuk oyun alanları, park-bahçe çalışmaları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, araç envanterinin yenilenmesi gibi çalışmalarımız ile de halkımızın hizmetinde olduk.

Bu vesileyle; görevimiz esnasında yaptığımız çalışmalarda, ürettiğimiz projelerde her zaman desteklerini gördüğümüz ve takdirlerini kazandığımıza inandığımız; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Bakanlarımız, Sayın Milletvekillerimiz, siyasi partiler, STK’lar, çok kıymetli Kars halkı ve basın mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Tarım, hayvancılık ve turizm, bu güzel şehrin sahip olduğu büyük potansiyellerdir. Kars’ın sahip olduğu bu potansiyeller asla ihmal edilmemelidir. Kars, bu alanlara yapılacak ileriye dönük yatırımlarla, vizyon projelerle sınıf atlayacak ve sadece bölgenin ve ülkemizin değil, Kafkasya’nın da en cazip şehirlerinden biri olacaktır. İnanıyorum ki Kars, Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı olacaktır.

Serhat Kars’ımızı hayırla yâd edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrılırken sizlerden dileğim; etnik kimliğiniz, siyasi düşünceniz ne olursa olsun, “Karslı” kimliğiyle, birlik ve beraberliğinizi asla bozmadan, ilin elindeki imkân ve şartları iyi kullanmanız, olumsuzlukları ise fırsata dönüştürecek atılım ve yatırımlardan geri durmamanızdır. Hedefiniz; “hep ileri, daha ileri” olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Akyaka’sıyla, Arpaçay’ıyla, Digor’uyla, Kağızman’ıyla, Sarıkamış’ıyla, Selim’iyle, Susuzuyla, geleceğin, tüm Karslılara hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Herkese başarı, aile hayatında huzur, mutluluk ve sağlık temennilerimle hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum. Hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun.”

Konuşmaların ardından masaları tek tek gezen Vali Öksüz katılımcılarla tokalaşarak helallik istedi. Düzenlenen programda Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen ve STK temsilcilerinin plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum