TKDK'nın Kars Yatırımları Açıklandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü, ilimizde yapmış olduğu yatırımlarla, kalkındırmaya devam ediyor.

TKDK'nın Kars Yatırımları Açıklandı
16 Ocak 2024 - 09:32


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre yapılan yatırımlarla ilgili şunları belirtti : “Kars İl Koordinatörlüğü olarak 2023 yılı içerisinde çeşitli sektörlerdeki yatırımcılarımıza yaklaşık 51 milyon TL hibe desteği verdik. Hali hazırda yatırıma devam eden projelerimiz bulunmakta olup ödemelerimiz devam etmektedir.

Kars İl Koordinatörlüğü olarak destek vermeye başladığımız 2012 yılından beri 202 adet proje ile sözleşme imzalanmış olup yatırım tutarı 544 milyon TL olan bu projelere şu ana kadar 296 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdik.

Bu projeler ile Gazi Kars’ımıza 55 adet süt üretim tesisi, 17 adet besi çiftliği, 9 adet süt işleme tesisi, 1 adet kırmızı et işleme tesisi, 1 adet bitkisel üretim, 40 adet arıcılık projesi, 10 adet zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi, 67 adet kırsal turizm tesisi ve 2 adet yenilenebilir enerji tesisi kazandırdık.

IPARD 2 – 13. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında teslim almış olduğumuz, uygun olarak seçilecek ve sözleşme imzalayacağımız projelere ek olarak; 2024 yılı içerisinde IPARD 3 kapsamında sözleşme imzalayacağımız projeler ile bu sayılarımız daha çok artacaktır."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum