Su Sorunu Vali Polat'a İletildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Beşyol köyünde yaşayanlar, su şebekesinin geçtiği komşu köylerle anlaşmazlık nedeniyle sularının olmadığı gerekçesiyle valiliğe yürüyerek Vali Ziya Polat’tan yardım istedi.

Su Sorunu Vali Polat'a İletildi
29 Ağustos 2023 - 13:47


Hemen hemen her yıl onlarca kişinin göç verdiği Beşyol köyünde uzun zamandır yaşanan su sorunu valiliğe taşıdı. Yaklaşık 40 köylü Valilik Makamı önüne gelerek Vali Ziya Polat’tan görüşmek istedi. Koruma polisi tarafından bir heyetin oluşturulmasını ve Vali Polat ile görüşme sağlanacağını ifade edilmesinin ardından oluşan 13 kişilik heyet Vali Polat ile makamında görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan köylüler, “Köyümüzde yıllardır su sorunu yaşıyoruz. Daha önceden de gündeme getirdik bizim gençlerimize kız bile vermiyorlar, abdest alamıyor, çamaşır yıkayamıyor ve banyo yapamıyoruz. Yetkililer bize kulaklarını kapatmışlar, sesimizi duyuramıyoruz. Köyümüzde günden güne göç veriyoruz. Vali bey ile görüştük, kendisinin de yapacağı bir şey olmadığını suyun Başköy ve Karapınar köyünde su kaynağı olduğunu ve buradaki köylülerle anlaşmamızı önerdi. Yaklaşık 30 yıldır su sorununu yaşıyoruz, kışın kar eriterek su yapıyoruz ama yazın çaresiziz.” dediler.

Açıklamanın ardından köylüler sessizce köylerine geri döndüler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum