Kars 17°C
Dolar
40,1096
Euro
47,0383
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Okullar yıkım için bekliyor

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla depreme dayanıksız üç okul için yıkım kararı çıktı ancak bu karar henüz uygulanmadı.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi


Kars’ta depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı çıkan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu (ŞAİKO) ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi’nin (G.A.M.P) ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesinin de yıkım kararı çıktı.

Elazığ depreminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da depreme dayanıksız binaların araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması çalışması hızlandırıldı. Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla kentte bulunan tüm okulların depremsellik testi yapıldı. yapılan testin ardından merkezde bulunan 399 öğrenci ve 31 öğretmeni olan Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu, 353 öğrenci ve 45 öğretmeni olan Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi ile 539 öğrenci ve 39 öğretmeni olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin yıkım kararı çıktı. Okulların eğitim öğretimi devam ederken okullar eğitim öğretimlere ara vererek acil boşaltıldı. 2020 inşaat sezonunda yıkımı planlanan okulların yıkım çalışmaları henüz başlamadı.