MHP Belediyesi'nden Kars'a Son Darbe!

MHP’li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde icradan satışı yapılan mahkemelik tarihi “Aynalı Köşk” binasının satışı gerçekleşti.

MHP Belediyesi'nden Kars'a Son Darbe!
08 Temmuz 2023 - 11:17 - Güncelleme: 08 Temmuz 2023 - 12:13

Edinilen bilgilere göre birkaç temizlik şirketinin Kars Belediyesine verdikleri hizmetin karşılığını alamadıkları için belediyeye karşı icra işlemi başlatılmış. Hatta öyle ki 27/03/2019 tarihinde yani seçimlerden birkaç gün önce açık arttırma usulüyle satışı onaylanmış. Kars’ın en değerli hazinelerinden birisi olan tescilli tarihi yapı, dönemin Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından satın alınarak Kars’ın bir kültür zenginliği olarak sanat merkezi faaliyetlerinde hizmet vermiş. 
31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin kaybedilmesinin ardından dönemin Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta sessizce Kars’ı terk etmiş; yeni seçilen HDP’li Ayhan Bilgen ise durumun fark edilmesi üzerine şirketlere dava açarak taşınmaz kültür varlığının yine belediyede kalması için kısa süreli de olsa mücadele etmiştir. Günümüze geldiğimizde yargılama süreci tamamlanmış ve tarihi “Aynalı Köşk” binasının icra yoluyla satışı resmen gerçekleşmiştir. Bu haberin vatandaşlar tarafından duyulmasının ardından ortak beklenti, kayyım belediyesinin, yani Vali Belediye Başkan vekili Türker Öksüz’ün bu tarihi yapıyı yeniden Kars’a kazandırmasıdır. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum