Meclis Kararı Alındı 5 Okul Yıkılıyor

Kars’ta deprem riski taşıyan ve uzun yıllardır eğitim faaliyetlerine devam eden ancak depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen 5 okulun yıkılması için Meclis'te karar verildi.

Meclis Kararı Alındı 5 Okul Yıkılıyor
06 Eylül 2023 - 09:04

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan inceleme sonucunda, Merkez Okan Koç İmam Hatip Okulu, Kağızman 1 Ekim Okul binası, Avcı Mahmut Okul Binası, Mustafa Yalçın Okul Binası ve Sarıkamış Yeniköy Köyü İlk Okul binasının deprem ömrü kriterlerini karşılamadığı tespit edildi.

İl Genel Meclisi, deprem riski altında bulunan bu okulların yıkımı ve yerine yeni ve depreme dayanıklı eğitim tesislerinin yapılması için özel bir karar aldı. Alınan karar ile birlikte yıkım ihalesi 19 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşeceği ve yıkım Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi koordinesinde gerçekleştirilecek.

Ayrıca depreme dayanıklı bina inşası, gelecek nesillerin daha güvenli bir şekilde eğitim alabilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu yeni eğitim tesisleri, modern eğitim programlarına uygun olarak tasarlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum