Kütük Ev yandığıyla mı kaldı?

Yaklaşık 15 gün önce yanarak kül olan Arpaçay Kütük Ev ile ilgili soruşturma devam ederken, akıllara gelen soruların cevapları yetkililerce henüz daha kamuoyuyla paylaşılmadı.

Kütük Ev yandığıyla mı kaldı?
23 Ekim 2023 - 08:56


Kars turizmine önemli katkılar sunan ve yapıldığı günden beri yerli ve yabancı binlerce turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Çıldır Gölü kenarında bulunan Arpaçay Kütük Ev, ilk belirlemelere göre şömine bacasından çıkan yangınla 9 Ekim tarihinde tamamen yanarak kül oldu.

2016 yılında 2 milyon liraya mal olan Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun olarak Finlandiya’da üretilen ve Kars’a getirilen ağaçlarla yapılan 'Kütük Ev’ özellikle kışın Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak yapmak için bölgeye gelen misafirlerin konaklamasında önemli etkendi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdiği yangın ile ilgili yaklaşık 15 gündür süren soruşturmanın detaylarının kamuoyuyla paylaşılmaması merak konusu oldu.

Kars Valisi Ziya Polat’ın bölgeye yeniden bir yapı kazandırmak için çalışmalara başladığı öğrenilirken, gazetemize gelen çok sayıda ihbara istinaden vatandaşların merakla beklediği ve bizim de henüz edinemediğimiz bazı sorular şöyle;

Başlatılan soruşturmada gelinen son durum ne ve kim tarafından yürütülüyor?

Arpaçay Kütük Evi’nin geçmişte Halk Bankası tarafından yaptırılan sigortanın devam edip etmediği, etmiyorsa neden sigortası durduruldu?

Dumanı fark ederek otomatik olarak devreye giren yangın tertibatı neden çalışmadı?

Akıllı yangın söndürme bombası olarak adlandırılan tasarımı neden devreye sokulmadı?

Şömine bacasının arızalı olduğu bilindiği halde o gün kimin talimatıyla hangi müşteri için yakıldığı?

İş güvenlik uzmanının bu konuda raporu mevcut mudur ve rapora istinaden neden tadilat veya tamiratı yapılmamıştır?

Finlandiya’dan getirilen tahtaların yangına karşı koruma boyalı olması, 2 yılda bir yanmaz boya yapılması gerekirken bugünkü durum karşısında neden yapılıp yapılmadığı?

Neden yangın söndürme hidrantları zorunlu olduğu halde yangında itfaiye müdahalesi için neden konulmadı?

Güvenlikçiler yangına geç müdahale etmesinin sebebinin anahtarların kendilerinde olmaması iddia edilirken, bunun sorumlusu kim?

Son olarak; her yıl yapılan baca temizliğinin bu yıl yapılıp yapılmadığı?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum