Koçyiğit'ten "19 Mayıs" açıklaması!

19 Mayıs kutlama törenlerine katılmayan Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Koçyiğit, parti binasında açıklama yaparak, “, orada kayyum olarak oturan bir devlet erkanıyla, bir Valiyle bizim hiçbir işimiz olmaz. Orada bulunmayı kendimize zul sayarız.” dedi.

Koçyiğit'ten "19 Mayıs" açıklaması!
20 Mayıs 2023 - 09:36


14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde geçersiz sayılan 6 bin 126 oyun 6’ine yakının kendilerine ait olduğunu iddia eden Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Ben tam anlamıyla öncelikle Kars halkına bize verdiği destek için, güler yüzleri için bizi sevgiyle bağırlarına bastıkları için her birini bize oy versin, vermesin bütün Kars halkına sevgilerimi, şükranlarımı, teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu anlamıyla Kars'ta gerçekten istediğimiz sonucu alamadık. Bunu da biliyoruz. Fakat bunun da çeşitli nedenleri var. En başta işte bizim Kılıçdaroğlu kampanyasını da yürütmemiz, bir oy Kılıçdaroğlu'na, bir o Yeşil Sol’a dememizin seçmende yarattığı kafa karışıklığı oldu. 6 bine yakın oyumuz ne yazık ki geçersiz sayıldı ve bu oyların çoğunun bizim olduğunu biliyoruz. Yine seçmenlerimizin yoksul olması, gurbetçi olması nedeniyle sandığa getiremediğimiz çok fazla seçmenimiz oldu. Bütün bunlar birer gerekçe ama bunun ötesindeki her şeyi de tabii ki oturacağız, konuşacağız, tartışacağız.” dedi.

28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. tur Cumhurbaşkanı seçimlerine yine Kemal Kılıçdaroğlu’na destek isteyen Koçyiğit, “Şimdi bizlerin Yeşil Sol Partisi ve Halkların Demokratik Partisi olarak da temel bir hedefi var. O da 28 Mayıs. Şu an için biz çok açık ve net, bölgenin bütün illerinde seçmenimizin bulunduğu her yerde biz çok yüksek oranlarla sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledik ve halkımız, bölge halkı şunu açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Biz değişim istiyoruz, biz dönüşüm istiyoruz, biz demokrasi istiyoruz, barış istiyoruz, aş istiyoruz, ekmek istiyoruz, özgürlük istiyoruz mesajını çok açık ve net herkese verdiler. Bir kez daha aslında Türkiye'deki değişimin ve demokrasinin öncüsünün bölge insanları olduğu ve bölge illerimiz olduğu çok açık ve net. Kürt halkının, azeri halkının, terekeme halkının, alevilerin bir bütün olarak aslında bu sistemin değişim talebini çok iyi bir şekilde ortaya koyduklarını açık ve net görüyoruz. Bu anlamıyla özellikle işte Kürtler AKP'ye oy veriyor, işte Tayyip Erdoğan'a oy veriyor söyleminin de bu seçimlerde yerle yeksan olduğunu, halkımızın büyük oranda en yüksek oranlarla hatta Türkiye'deki en oranlarla aslında Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini gördük. İkinci turda da demokrasi için, eşitlik için, özgürlük için bu faşizmi yenmek için, bu tek adam rejimini yenmek için tabii ki yine oyumuzu demokrasiden yana kullanacağız, sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenlerine katılmama sebebini açıklayan Koçyiğit, “Kars'ın çok farklı dinamikleri var. Ama bizim üzerimizden kendilerini aklamaya çalışanlar, bizi çamur atarak bir şekilde gündemde kalmaya çalışan siyasetçilere de prim verilmemesi gerektiğini özel olarak da ifade etmek istiyoruz. Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, bazı yerel basında da şöyle bir haber almış “Gözümüz üçüncü vekil aradı” şuradan açık ve net söyleyelim; irademizi gasp eden, Kars halkının iradesini gasp eden, Kars Belediye Meclis Üyesi'ni fesheden, orada kayyum olarak oturan bir devlet erkanıyla, bir Valiyle bizim hiçbir işimiz olmaz. Orada bulunmayı kendimize zul sayarız. Çok açık ve net bir şekilde bunu söylüyorum. Bizim yerimiz nettir. Biz halkımızın yanındayız. Seçmenlerimizin yanındayız. Kars halkının yanındayız. Bu anlamıyla da bu tarz manipülatör söylemlerle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun da doğru olmadığının özel olarak altını çizmek istiyorum. Bugün biz şu faşizmi yendikten sonra gerçekten bayramlar bayram tadında kutlanacak ve biz Türkiye halklarının her biriyle bayram tadında geçireceğimiz günlerin de kapısını aralamış olacağız.” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum