Dolar
41,9809
Euro
48,7549
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

KAÜ’de FETÖ/PDY Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde Kars’ta operasyon düzenlendi.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. FETÖ’nün sızdığı kurumlardan temizlenmesi için operasyonlar 4 yıldır aralıksız sürüyor.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen kapsamında, Kafkas Üniversitesinde görevli akademisyenlere yönelik 4 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kars’ta belirlenen 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Kafkas Üniversitesinde görevli Araştırma Görevlisi A.K., Doktor Öğretim Üyesi V.G., Doktor Öğretim Üyesi H.B. ve Doktor Öğretim Görevlisi E.İ.K. 4 akademisyen gözaltına alındı.

Gözaltına alınan akademisyenler hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen akademisyenlerden A.K. ve V.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, H.B. ve E.İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.