Kars Valisi değişti

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 57 ile yeni vali atandı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz Burdur Valiliğine, Yozgat Valisi Ziya Polat ise Kars Valiliğine atandı.

Kars Valisi değişti
10 Ağustos 2023 - 09:20


Kars’ta yaklaşık 5 yıldır Valilik görevini yürüten Türker Öksüz yayımlanan Valiler kararnamesi ile Burdur Valiliğine atanırken yerine Yozgat Valisi Ziya Polat getirildi.
Ziya Polat kimdir?

20 Temmuz 1973 tarihinde İzmit’te doğdu. Orta öğretimini Sivas Selçuk Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. İçişleri Bakanlığının açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak Erzincan Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Afyon-Sincanlı, Karabük-Yenice ve Mardin-Savur ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisans eğitimini İngiltere’nin Nottingham şehrinde, Nottingham Üniversitesinde tamamladı. 86. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarı ile bitirerek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında ‘Belediye Hizmetlerinin Özelleştirilmesi’ konulu Yüksek Lisans yaptı.

Sivas-Akıncılar, Elazığ-Arıcak, Erzurum-İspir, Aydın-Karacasu, Kayseri-Yahyalı, Bursa Kestel ve Ankara Mamak ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. 10 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yozgat Valisi olarak görev yapmıştır.

Vali Ziya Polat, 10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valiliğine atandı.

Vali Polat evli ve 4 çocuk babasıdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum