Kars Tiyatrosuna Kavuşuyor

Kars’ta uzun yıllardır kapatılan tiyatro topluluğunun yeniden açılması için ilk adım atıldı. “Kars Belediyesi Tiyatro Topluluğu” için seçmeler 21 Ekim tarihinde yapılacak.

Kars Tiyatrosuna Kavuşuyor
17 Ekim 2023 - 08:55


Kars Valiliği himayelerinde Kars Belediyesi, Kafkas Üniversitesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğim Müdürlüğü işbirliğinde oluşan “Kars Belediyesi Tiyatro Topluluğu” hayata geçiyor. Tiyatro topluluğuna katılmak isteyen 16 yaş üzeri tüm Karslılar 10-18 Ekim 2023 tarihleri arasında Gençlik Merkezi, Aynalı Köşk Kültür Sanat Merkezi ve Kars Belediyesi hizmet binasındaki başvuru noktalarına şahsen başvuru yapacaklar. Tiyatro sanatçıları, dizi ve sinema oyuncuları ve öğretim görevlileri gibi alanında uzman jüri üyelerinin yer aldığı oyuncu seçmeleri 21-22 Ekim 2023 tarihlerinde Aynalı Köşk Kültür Sanat Merkezinde yapılacak.

Kars Belediyesi’nde düzenlenen protokol töreni öncesi açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sayın Valimizin riyasetinde Kars Belediyesi Tiyatro Topluluğu süreci başlattı, biz de Kafkas Üniversitesi olarak bildiğiniz gibi şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel bütün faaliyetlerini ve süreçlerinde yer alıyoruz ve elimizden geldiği kadar da bu süreçlere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugün de Güzel Sanatlar Fakültemiz olarak bu sürece elimizden gelen bütün katkıyı ve desteği sunmaya hazır olduğumuzu bu protokolle de resmileştireceğiz, inşallah hayırlı sonuçlar elde etmiş oluruz ve şehrimizin de önemli bir eksikliğini giderilmiş oluruz.” dedi.

Kars’ın çocuklarının Kars’ın çocuklarına oyun oynayacağını söyleyen Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat da “Tabii ki Karsımızda hizmetlerimiz devam ediyor, etmeye devam edecek. Sezon sonuna kadar yapabildiğimiz kadar asfalt yapacağız, tüm imkanlarımızı, yollarımızın asfaltlanması için seferber ettik, araçlar konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Tabii hizmet sadece yol, su, kanalizasyon anlamında değil, sosyal-kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlere de imkan vermek, imkan hazırlamak gerektiğini düşünenlerdeniz. Geldiğimiz günden bugüne sosyal faaliyetlere de ağırlık veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz, Tabii burada üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi var ancak ikili olarak, paydaş olarak arkadaşlarımızın da, müdürlerimizin desteğiyle Kars'ta yerel bir tiyatro toplumu kurulması ve kendi çocuklarımızın oyuncu olarak, kendi çocuklarımıza oyun oynamasını istiyoruz. İnşallah hafta sonu çocuklarımızın, kendi oyuncularımızın seçimleri yapılacak. Aracılığınızla tüm gençlerimize de buradan çağrıda bulunmak istiyoruz; gelsinler, beraber keyifli vakit geçirelim, oyunlarımızla oynayalım, oyunlarımızı hem il merkezinde inşallah tüm ilçelerimizde ve gidebilirsek köylerimizde oynamak istiyoruz. Tabii biz hep söylüyoruz; ekip çalışması ortak akılla bu şehre yöneteceğiz. Üniversitemizin her projemizde yanımızda olmasını istediğimizi söylemiştik, sağ olsun hocamız her konuda yanımızda, yanımızda olmaya devam edecek.” diye konuştu.

“Kars Belediyesi Tiyatro Topluluğu” projesinin bugün birinci protokolünü imzalayacaklarını da kaydeden Polat, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah önümüzdeki hafta eğitimle ilgili protokol imzalayacağız. Milli Eğitim ile Belediyemiz eğitim protokolünü imzalayacak. Şu an son çalışmayı dün de yaptık. Kafkas projemizin son aşamasına gelindi. Eğitimde hem akademik hem sosyal kültürel faaliyetle ilgili bir bütüncül projenin son hali tamamlandı. Herhalde 10 güne kadar da lansmanını yapacağız. Biz çocuklarımıza dokunmak gerektiğini düşünüyoruz, çocuklarımıza akademik yönden dokunmak gerektiğini, sosyal-kültürel, sanatsal anlamda dokunmak gerektiğini söylüyoruz. Çocuklarımızla beraber, ailelerimizle bu işin içine ortak etmemiz gerektiğini söylüyoruz. Kurum ve kuruluşlar çocuklarımıza hizmet etmek için ailelerimize hizmet etmek için var hem valiliğimiz hem belediyemiz hem üniversitemiz, tüm kurum ve kuruluşlar hep söylüyoruz; milletin makamı, millete hizmet etmekle görevi. Sosyal-kültürel faaliyete devam edeceğimize, üniversitemizle de güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından Polat ve Kapu protokolü imzaladılar. Tören hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum