Kars'ta O İsimlerin Adaylıkları Düşürüldü

Kars'ta bazı bağımsız belediye başkan adayları ile İl Genel Meclis ve Belediye Başkan Meclis Üyelerinin adaylığı haklarındaki hapis cezası nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

Kars'ta O İsimlerin Adaylıkları Düşürüldü
27 Şubat 2024 - 09:42


Kars İlçe Seçim Kurulunda bugün gerçekleştirilen toplantıda, Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyesi adayların incelemeleri yapıldı. Parti temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda oy çoğunluğu ile Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Alper Tunga Kılıç ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özcan Mücük’ün adaylığının düşürülmesine karar verildi. 

5 İL GENEL MECLİSİ ADAYININ ADAYLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ayrıca, AK Parti İl Genel Meclisi asıl 4. Sıra adayı Murat Yılmaz ve yedek 2. Sıra Abubekir Bekinkayan ile, MHP İl Genel Meclisi asıl 1. Sıra adayı Yener Koçulu, CHP İl Genel Meclisi asıl 1. Sıra adayı Güven Çelik ile Vatan Partisi İl Genel Meclisi asıl 1. Sıra adayı İsmet Öğütücü’nün de adaylığının düşürülmesi kararlaştırıldı. 

7 BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYININ ADAYLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Alınan kararla, Yeniden Refah Partisi Belediye Meclisi 4. Sıra adayı Erhan Varlı, DEM Parti Belediye Meclisi asıl 13. Sıra adayı Bedri Sinan Andiç, İYİ Parti Belediye Meclisi asıl 10. Sıra adayı Adem Sevgi, Gelecek Partisi Belediye Meclisi asıl 2. Sıra adayı Lütfu Demir, 9. Sıra adayı İlhan Yücesoy, 11. Sıra adayı Barış Serbest ve CHP Belediye Meclisi asıl 4. Sıra adayı Nurhayat Değer’in de adaylığı düşürüldü.

İlgili partilerin adaylıkları düşürülen adayların yerine yeni aday belirlemeleri için 2 Mart 2024 cumartesi günü saat 17.00’ye kadar süre verilirken, alınan karara ilişkin itiraz süresi 2 gün olarak belirlendi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum