Kars'ta "Kafkas Projesi" devam ediyor

Kars’ta “Kafkas Projesi” kapsamında öğrenciler ve veliler arasında en çok kitap okuyanlara hediye verildi.

Kars'ta "Kafkas Projesi" devam ediyor
28 Şubat 2024 - 08:56


Kars’ta başlatılan eğitimde kaliteyi sağlamak ve artırmak amacıyla oluşturulan ''Kars' ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri'' KAFKAS Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve veliler arasında en çok kitap okuyanlara hediye verdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan koro dinletisinin ardından "Karın Yıldızları Sarıkamış'ta" Projesi ile "21'de 36 Okuyor ve Okuyor Kars" Projelerinin video gösterimi sunuldu.
Programın açılış konuşmasını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, KAFKAS Projesinin önemine değinerek, "Bu projelerde veliler ile çocuklarımızı bir araya getirmek istiyoruz. Çocuklarımız okulda aldıkları eğitimleri velileriyle de pekiştirmesi gerek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız sporun ve kültürel faaliyetlerin her dalında yer alsın." dedi.

Konuşmaların ardından İlkokul kategorisinde dereceye giren Furkan Atlan, Ediz Ali Karabıyıkoğlu ve Berat Kara'ya ödülünü İl Jandarma Komutanı Fatih Cemal Kiper, Ortaokul kategorisinde dereceye giren Suna Güngör, Mayide Göyce ve Berat Polat'a ödülünü İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Lise kategorisinde Rümeysa Bulut, Ferhat Çobanoğlu ve Bedirhan Yurttapan'a ödülünü Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç ve Veliler kategorisinde Yasemin Demirhan, Fatma Demir ve Devriş İrkit'e de ödülünü Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat takdim etti.
Program hatıra fotoğrafının çekimiyle sona ererken, Vali Polat ödül törenin her ay düzenleneceğini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum