Kars'ta hayvan satış ilanıyla dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı

Kars’ta sahte büyükbaş hayvan satış ilanı hazırlayıp sosyal medya üzerinden “hayvan satacağım” diyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alındı.

Kars'ta hayvan satış ilanıyla dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı
14 Mart 2024 - 11:11


Sosyal Medya üzerinden hayvan satış ilanını görerek Şanlıurfa’dan Kars’a gelen M.B.(36) hayvan alım-satım konusunda şüpheli şahıslar ile kentteki bir kafede buluşarak 5 Milyon TL’ye anlaştığını ve şahıslara paranın 500 bin TL’sini banka üzerinden gönderdiğini, 2 şüphelinin gittiğini diğerinin ise kendisini oyaladığını ve bir süre sonra o şahsından masadan kalkarak ortadan kaybolduğunu iddia etti. kafede bir süre bekleyen M.B. dolandırıldığını fark etmesi üzerine şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayı daha önce dolandırıcılık suçundan 4 kez işlem yapılan E.Ç.(47), İ.C.(60), ve M.K.(44)’nin yaptığını tespit etti. Ekipler şüpheli şahısları kuyumcudan altın almak üzereyken suç üstü yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, şahısların yapılan üst aramasında suçtan elde edilmiş olduğunu değerlendirilen 40 bin TL ve 1500 Dolara el konuldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum