Kars'ta 7 dağcı kış dağcılık eğitimi aldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilciliği ve Kars Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan kış dağcılık eğitimi tamamlandı.

Kars'ta 7 dağcı kış dağcılık eğitimi aldı
19 Mart 2024 - 10:14


2240 rakımlı Üçler Tepsinde gerçekleştirilen ve 7 gün süren eğitimin sonunda yapılan sınav sonucu 7 dağcı başarılı olarak kış dağcılık belgesi almaya hak kazandı. 

Yaz dağcılık eğitiminin ardından kış dağcılık eğitimini Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Şahap Eryılmaz öncülüğünde alan Karslı dağcılar, kış dağcılığı için -18 derecede Üçler Tepesinde eğitimlerini tamamladı. Zorlu eğitime katılan dağcılar Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Emin Ali Kalcıoğlu tarafından yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutularak başarılı oldular.

TDF Kars İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde eğitimlerin devam edeceği, yetkin ve profesyonel dağcıların yetiştirileceği ve bu konunun önemine vurguladı. Ayrıca desteklerinden dolayı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ve dağcıların güvenliklerini sağlayan Jandarma personeline özel teşekkür ettiklerini bildirdiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum