Kars'ta 66 bin 214 öğrenci ders başı yaptı

Kars'ta 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Kars'ta 66 bin 214 öğrenci ders başı yaptı
11 Eylül 2023 - 09:57


Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte İlköğretim Haftası kutlamaları başladı.
Kars'ta 624 okulda, 66 bin 214 öğrenci ve 3 bin 713 öğretmenle birlikte 2023-2024 eğitim-öğretim yılı başladı. Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya ile birlikte öğrenciler çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte buradaki tören sona erdi. Törene İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kars'ta okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğunluk oluştu. 2023 -2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler okullarının yolunu tuttu. Sabah saatlerinden itibaren İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde trafik yoğunluğu yaşandı, araçların yer yer ilerlemekte güçlük çektiği gözlendi.
Kars Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri "Okul Yolunda Her şey Yolunda" sloganıyla öğrenci servislerini inceledi. Ekipler, öğrencilerin ve vatandaşların can güvenliği için sabah saatlerinde uygulama gerçekleştirdi. Ekipler kurulan uygulama noktalarında durdurdukları araçların, Okul Servis Araçları Yönetmeliği'ne uygunluğunu, rehber personel bulunup bulunmadığını, şoförlerin mesleki yeterlilik belgelerinin olup olmadığını kontrol etti. Polis ekipleri inceledikleri servis araçlarında çocuklara, rehber personelin uyarılarını dikkate almalarını, emniyet kemerlerinin takılmalarını, camdan sarkmamaları, ayakta seyahat etmemeleri konularında uyarılarda bulunuldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum