Kars İdare Mahkemesi 1 yaşında

Adalet Bakanlığı tarafından 1 yıl önce Kars’ta kurulan İdare Mahkemesi 1378 dosya ile ilgili karar verdi. Kuruluş yıldönümü için mahkeme çalışanları aileleriyle birlikte pasta keserek kutladı.

Kars İdare Mahkemesi 1 yaşında
02 Eylül 2023 - 09:14


Adalet Bakanlığı tarafından 11 Haziran 2022’de Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri'nin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2'nci maddesinin 1'inci fırkası uyarınca; Ağrı, Bingöl, Kars ve Kırklareli'nde idare mahkemeleri kuruldu. Kurulan Mahkemelerden sadece Kars İdare Mahkemesi 26 Temmuz 2022 tarihli Hakimler Savcılar Kurulu Mustemir yetki kararnamesi ile faaliyete başlayan ve  Kars İdare Mahkemesi Kurucu Başkanlığı'na atanan Kerim Yonisoğlu başkanlığındaki heyet, son 1 yılda toplam 1818 dosya üzerinde inceleme başlattı. İncelenen dava dosyalarından 1378’i karara çıkarken, 440 dosyanın da incelenmesi titizlikle sürüyor. 1 Eylül 2022 yılında fiilen hizmet vermeye başlayan Kars İdare Mahkemesinin kuruluş yıl dönümü için Başkan Yonisoğlu, hakimler ve çalışanlar aileleriyle birlikte pasta keserek kutladı. “Kars İdare Mahkemesi 1. Yılı” yazılı pasta hep birlikte kesilerek ikram edildi. 
Kutlamada bir açıklama yaparak “Allah utandırmasın,  haktan ve adaletten ayırmasın” diyen Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, “Biz Resmi Gazete yayımından sonra müstemir yetki kararıyla beraber 1 Eylül itibariyle faaliyete geçtik. Bizim faaliyetimiz 1 Eylül’ün öncesine dayanıyor, 18 Temmuz’dan bu yana özellikle buranın fiziki yapısı ile ilgili arkadaşlarımızın birçok emeği mevcut. Biz hep bu zihniyetle yola çıktık, benim de hayalimdi; bir mahkeme kurarken burayı bir aile olarak görecektik, buradaki kıymetli personelimizin veya meslektaşlarımızın ayağının geriye gitmediği, burada huzur bulduğu ve bu huzurla beraber çok iyi işlerin ortaya çıkacağı b Bugün 1’inci yılımız, Adli yıl töreninde rakamları da paylaştım. Bunlar her birinizin emeğidir, sadece bizim değil. Bizim yorgun gittiğimiz zaman veya mesai saatleri dışında birçok vaktimizi buraya harcadığımız zaman dahi bizle anlayışla karşılayan kıymetli eşlerimiz, evlatlarımız, ailelerimizin de burada emeği var. Herbirine teşekkür ediyoruz. Biz bu başarılı çalışmayı hepinizle beraber daha yukarıya çıkaracağız. Hak, adalet ve nesafet duygusundan hiçbir zaman ayrılmayacağız, inandığımız yolda devam edeceğiz, bize güvenen insanları mahcup etmeyeceğiz. Kurucu Başkan, hakim, zabıt katibi olmak herkese de nasip olmaz çok şükür bizlere nasip oldu. Her birinize çok teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum