KAFKAS projesi kapsamında sınav yapılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, KAFKAS projesi ile ilgili açılama yaparak, “Akademi36” projesi kapsamında deneme sınavı yapılacağını duyurdu.

KAFKAS projesi kapsamında sınav yapılacak
09 Aralık 2023 - 16:25


13 Aralık’ta LGS ve TYT deneme sınavının yapılacağını açıklayan Kaya, şunları söyledi;

“En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır, sözünden hareketle çıktığımız yolda Sayın Valimiz Ziya Polat’ın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yürütücülüğünde ilimiz genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanan KAFKAS Projesi ile eğitim kalitesini artırmayı hedefledik. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan KAFKAS Projesi akademik,sportif,kültürel, sanatsal ve farklı alanları kapsayan 44 alt projeden oluşmaktadır.

Kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini kazandırmak için uygulanan “21’de 36 Kars Okuyor” ve “Okuyan Kars” projeleri ile okuryazarlık oranını artırmış durumdayız. Bu projeler kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilerimizin ve velilerimizin tespit edilerek ödüllendirilmelerinin tüm bireyler için teşvik edici olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle en çok okuyan umudun çiçeği öğrencilerimiz ve velilerimiz aralık, şubat,nisan ve haziran aylarında yapılan ödül töreniyle ödüllendirilecektir.

Bir diğer projemiz olan “Akademi36” projesi ile öğrencilerimizin akademik başarısını artırmayı amaçladık. Bu kapsamda ilimiz genelinde 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik 13 Aralık’ta LGS ve TYT deneme sınavları yapılacaktır.

Öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile iş birliği içinde ilimizdeki eğitim öğretim seviyesini artıracağımıza ve yarınlarımızın umudu evlatlarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağımıza inanıyorum.

Bu vesileyle eğitim camiamızın her bir ferdine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum