PİYASALAR
22 Ayar Bilezik5.595,23 Beşli Altın202.458,89 Reşat Altın41.473,40 Hamit Altın41.473,40 Gümüş90,14 18-ayar-altin4.478,64 14-ayar-altin3.497,02 Ons Altın4.063,28 Gram Altın6.212,37 Çeyrek Altın10.030,92 Yarım Altın20.061,84 Tam Altın40.000,97 Cumhuriyet Altını41.251,00 Ata Altın41.473,40 Dolar47,56 Euro54,78 Sterlin63,89 AZN27,98 22 Ayar Bilezik5.595,23 Beşli Altın202.458,89 Reşat Altın41.473,40 Hamit Altın41.473,40 Gümüş90,14 18-ayar-altin4.478,64 14-ayar-altin3.497,02 Ons Altın4.063,28 Gram Altın6.212,37 Çeyrek Altın10.030,92 Yarım Altın20.061,84 Tam Altın40.000,97 Cumhuriyet Altını41.251,00 Ata Altın41.473,40 Dolar47,56 Euro54,78 Sterlin63,89 AZN27,98
Deneyimini iyileştirmek ve içeriğimizi geliştirmek için çerezler kullanıyoruz. Zorunlu çerezler her zaman çalışır; diğerleri yalnızca onayınla.

Yüksek akımlı oksijen cihazları KAÜ'de

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde koronavirüs salgınına yakalanan hastalara umut olacak olan 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazı işadamları tarafından hibe edildi.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başol Canbakan, hastanede var olan 2 adet suni solunum cihazına ek olarak 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazının da hibe olarak geldiğini söyledi.

Yüksek akımlı oksijen cihazının hem normal klinikte hem de yoğun bakım ünitelerinde kullanıldığını ifade eden Başhekim Canbakan, “Koronavirüs salgını maalesef ülkemizin her tarafında çok yaygın olarak devam ediyor. Tünelin ucunda aşının da görülmesiyle biz umutlandık ama şuan halen bu virüsün etkisi tüm hızıyla görülüyor. Bu süreçte bildiğiniz gibi ağır olan hastalarımız yoğun bakımlarda takip ediliyor. Bunların bir kısmı entübe dediğimiz, boğazlarına hortum takılarak suni solunum cihazlarına bağlanmak zorunda kalıyor. Bizim hastanemizde bugüne kadar 2 tane var olan bu suni solunum cihazından bugün sağ olsun işadamlarımız Öztürk Oran, Gökhan Türkeş MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ahmet Ali Aydın, Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Konsey Başkanı Kamil Salduz, Kafkas Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun destekleriyle bize 5 tane yüksek akımlı oksijen cihazlarından temin ettiler. Ben kendilerine kurumum adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gelen 5 yeni yüksek akımlı oksijen cihazı hakkında bilgi veren Başhekim Canbakan, “Bu cihazlar hastaların yoğun bakıma hem transferini geciktirmeye hem de yoğun bakımda takip edilmekte fakat entübe olmayan, suni solunum cihazına bağlı olmayan hastaların bu ihtiyacını geciktirmeye büyük katkı sağlıyor. Ayrıca bazı hastalar solunum cihazına ihtiyaç duymadan bu cihazların kullanımıyla kendilerini toparlayabilmektedir. Bizim umudumuz kliniğimizde, hastanemizde bunların devreye girmesiyle hastalarımıza daha nitelikli bir hizmet verme şansına kavuşmuş olacağız. O yüzden de bu açıdan bu cihazın Kars’a gelmesi çok önemli.” diye konuştu.

Başhekim Canbakan, Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun babası İsmail Medet Alibeyoğlu’nun koronavirüs salgınına yakalanması ve hastanede bir süre tedavi altına alınması sürecinde bu cihazların eksikliğini görmesi üzerine bu cihazların Kars’a gelmesi için büyük çaba sarf ettiğini kaydederek, “İstanbul Çaba Tıp Fakültesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Dr. Alpay Medet Alibeyoğlu’nun babası rahatsızlandığında Kars’a gelmişti. O dönemde bizim yoğun bakımızın da babası takip ediliyordu daha sonra kendisi kendi inisiyatifi ile babasını İstanbul’a götürmek istedi. O dönemde kendisi ile görüştüm, konuştum, kendisi de bizzat bu cihazlardan Kars’ta yeteri kadar olmadığını gördüğünü ve o yüzden de devreye girerek temin edilmesi konusunda çaba göstermek istediğini söyledi. Biz de kendisine çok teşekkür ettiğimizi ifade ettik. Bu sürecin sonucunda da 5 adet yüksek akımlı oksijen cihazı hastanemize gelmiş oldu.” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından cihazların kurulumu yapılarak hizmet vermeye başlandı.

Emre Aladağ
Haberin Editörü Yönetici

Deneme yazar biyografisi

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.