Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırıları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, korku ve panik yaratmaya çalışan sosyal medya hesaplarına yönelik dev bir operasyon gerçekleştirdi. Yürütülen önleme faaliyetleri kapsamında, provokatif paylaşım yapan toplam 197 hesaba erişim engeli getirildi.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Önleme Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırıları olayını istismar ederek sosyal medya üzerinden suç işleyen profilleri mercek altına aldı. Yapılan teknik incelemeler sonucunda; Türk milletini ve devlet kurumlarını aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, dini değerlere saldıran ve halk arasında korku yaratmayı amaçlayan hesaplar tek tek tespit edildi.
4 AYRI SOSYAL MEDYA PLATFORMUNDA SIKI TAKİP
Siber polisi tarafından yapılan sanal devriyeler sonucu suç unsuru barındırdığı belirlenen; 119 Instagram, 43 X (Twitter), 33 Telegram ve 2 Facebook hesabı olmak üzere toplamda 197 adet içerik ve kullanıcı hesabı hakkında yasal süreç başlatıldı.
HAKİMLİK KARARIYLA ERİŞİME KAPATILDI
Tespit edilen paylaşımların "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama (TCK 301)", "Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik (TCK 216)", "Suçu ve Suçluyu Övme (TCK 215)" ve "Halk Arasında Korku ve Panik Yaratmak (TCK 213)" suçlarını kapsadığı belirlendi. Kars Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan mahkeme kararları doğrultusunda, söz konusu 197 hesaba ve paylaşıma anında erişim engeli getirildi.

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.