Kars İsmet Paşa İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 1/A sınıfı öğrencileri, eğitim hayatlarında ilk karnelerini almanın sevincini yaşadı. Okuma yazmayı tamamlayan minik öğrenciler, öğretmenleri Zeycan Korkmaz Ubiç’in elinden aldıkları karnelerle yarıyıl tatiline girmiş oldu.
Karne töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler tatil öncesinde öğretmenlerine sıkı sıkı sarılarak teşekkür etti. Sınıf ortamında düzenlenen karne dağıtımına veliler de yoğun ilgi gösterdi. Çocuklarının ilk karne heyecanına ortak olan aileler, bu özel anları cep telefonlarıyla görüntüledi.
Aileleriyle birlikte karne almaya gelen 1. sınıf öğrencileri, tatilde bol bol kitap okuyacaklarını ve yazı yazma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Öğretmen Zeycan Korkmaz Ubiç ise öğrencilerin bir dönem boyunca gösterdiği çaba ve başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tatilin hem dinlenme hem de öğrenilen bilgileri pekiştirme açısından önemli olduğunu vurguladı.
Yarıyıl tatiline giren öğrenciler, iki haftalık tatilin ardından ikinci dönem için yeniden ders başı yapacak. Kentte okullarda yaşanan karne sevinci, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte yerini dinlenme ve tatil hazırlıklarına bıraktı.













İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.