Dolar
42,5024
Euro
49,2500
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kars'ta Kuraklık Alarmı: Su Kaynakları İçin Acil Önlemler Masada

Kars'ta kuraklık tehlikesi! Vali Yardımcısı Aydın Göçer başkanlığında toplantı yapıldı.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi

Kars'ta artan kuraklık tehlikesine karşı alınacak önlemler, Vali Yardımcısı Aydın Göçer'in başkanlığında yapılan bir toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı.

Kuraklık Riski Masaya Yatırıldı

Toplantıya, Kars İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın ve diğer ilgili kurumların temsilcileri katılım gösterdi. Görüşmede, kuraklık risk analizleri, güncel hava durumu bilgileri ve alınması planlanan acil önlemler değerlendirildi. Ayrıca, çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.

Kurumlar Arası İşbirliğinin Önemi

Uzman ekiplerin yaptığı değerlendirmelerde, kuraklığın olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için kurumlar arası koordinasyonun hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Bu kapsamda, alınacak tedbirlerin etkinliği ve uygulanabilirliği üzerinde duruldu.

Üreticilere Yönelik Bilgilendirme Çalışmaları

Toplantıda, çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin yoğunlaştırılması gerektiği belirtildi. Su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve tarımsal üretimde sürekliliğin sağlanması için atılacak adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.