Kars ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Birçok yol trafiğe kapanırken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kars-Ardahan ve Kars-Göle Yollarında Ulaşım Durdu
Kars-Ardahan kara yolu, şiddetli kar yağışı ve sıfıra düşen görüş mesafesi nedeniyle tüm araç trafiğine kapatıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, bu kararın kolluk kuvvetleriyle koordineli olarak alındığını duyurdu. Benzer şekilde, Kars Valiliği, Kars-Susuz yolunun Sakaltutan Geçidi'nde de yoğun kar ve tipi nedeniyle büyük tonajlı araçların geçişine izin verilmediğini açıkladı.
Olumsuz hava koşulları Kars-Göle kara yolu'nu da etkiledi. Susuz-Boğatepe-Göle devlet yolu, tipi ve düşük görüş mesafesi sebebiyle tır trafiğine kapatıldı. Kararın, kolluk kuvvetleri ve Karayolları ekipleriyle işbirliği içinde alındığı belirtildi.
Selim-Göle Yolu Tekrar Ulaşıma Kapandı
Kars'ın Selim ilçesi ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasındaki kara yolu, kar yağışı ve tipi yüzünden yeniden ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 5 gün önce açılan yol, akşam saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi sebebiyle 7 ile 15’inci kilometreler arasında araç geçişine kapatıldı.
Kars-Erzurum Kara Yolunda Tır Kayması
Kars-Erzurum kara yolu'nun Karakurt mevkisinde buzlanma sebebiyle bir tırın kayması sonucunda ağır tonajlı araçların geçişine geçici olarak müsaade edilmedi. Ekipler, ulaşımın tamamen durmaması için bölgede tedbir alırken, bazı sürücüler yoğun buzlanma nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.
Karayolları, İl Özel İdaresi, emniyet ve jandarma ekipleri, kapanan yolların tekrar açılması için aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, özellikle yüksek kesimlerde seyahat edecek sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları, ani hava değişimlerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.