
Kars’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı görülmeye başladı.
Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyünde, Allahuekber Dağları’nın eteklerinde bulunan yaylaya gece saatlerinde kar yağdı. İri kar taneleriyle etkili olan yağışın ardından yayla ve çevresindeki dağlık alanlar kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı.
Yaylada bulunan vatandaşlardan biri, gece saatlerinde başlayan kar yağışını cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerde yoğun kar yağışı ve kısa sürede beyaza bürünen yayla manzarası dikkat çekti.
Mevsimin ilk karıyla birlikte Allahuekber Dağları’nın yüksek kesimlerinde kış kendini hissettirmeye başlarken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Yağışın özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili olması, Kars’ta kış mevsiminin erken işaretlerini de beraberinde getirdi.

Buğra Ertaş; gazeteci kimliği, güvenilir habercilik anlayışı ve derinlemesine editoryal uzmanlığıyla dijital dünyada doğruluk ve şeffaflığın öncüsüdür.







İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.