Kars Valisi Ziya Polat, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ilk oturumunun ardından, sınav merkezlerini ziyaret ederek öğrenci ve velilerle bir araya geldi. Bu yıl Kars'ta ilk kez hayata geçirilen ücretsiz "beslenme paketi ve su" ikramı uygulamasını yerinde inceleyen Vali Polat, okul çevrelerindeki gürültü hassasiyetine yönelik uyarılarını yineledi.
Kars genelinde 7 ilçede ve toplam 23 sınav binasında eş zamanlı olarak başlatılan LGS maratonunda, 3 bin 982 öğrencinin geleceğe dönük büyük heyecanına 565 sınav görevlisi de sahada eşlik etti. Zorlu sözel oturumunun tamamlanmasının ardından verilen 45 dakikalık nefes arasında, Kars Valisi Ziya Polat öğrencileri yalnız bırakmadı.
Sınavın ilk oturumunun bitmesiyle birlikte Vali Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya ile birlikte sınav merkezlerinden biri olan Kars Alpaslan Anadolu Lisesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekleyen velilerle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Vali Polat, ardından sınav salonlarından bahçeye çıkan öğrencilerle bir araya gelerek moral aşıladı.
İLK KEZ DAĞITILAN 'BESLENME PAKETLERİ' YERİNDE İNCELENDİ
Ziyaret esnasında Vali Ziya Polat, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl bir ilke imza atılarak sınava giren tüm öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırılan beslenme paketi ve su ikramı standını inceledi. Uygulamanın öğrencilerin motivasyonu ve enerji seviyeleri için önemine değinen Vali Polat, paketlerin içeriği ve dağıtım süreçleri hakkında yetkililerden bilgi alarak emeği geçenlere teşekkür etti.
"İKİNCİ OTURUM İÇİN REFAH VE SESSİZLİK ŞART"
Geleceğimizin teminatı olan öğrencilere ve onlara destek veren fedakar ailelerine başarılar dileyen Vali Polat, maratonun henüz bitmediğini ve önlerinde kritik bir ikinci oturumun daha olduğunu hatırlattı. Sınav salonlarında ter döken çocukların dikkatlerinin dağılmaması adına Kars genelindeki tüm vatandaşlara seslenen Vali Polat, okul çevrelerinde kesinlikle gürültü yapılmaması, korna çalınmaması ve inşaat/iş makinesi faaliyetlerine ara verilmesi noktasındaki çağrısını kararlılıkla yineledi.














İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.