
Kars Vali Vekili Aydın Göçer başkanlığında İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Arif Eker, Bulaşıcı Hastalıklar Birim Başkanı Uzm. Dr. Özge Nur Yılmaz'dan oluşan 5 kişilik ekip sigara denetimi yaptı. Denetimlerde, kapalı alanda sigara içilip içilmediği kontrol edilirken, iş yeri sahipleri konu ile ilgili uyarıldı.
Denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Kars Vali Vekili Aydın Göçer, denetim sonrası yaptığı açıklamada, "4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun kapsamında bugün denetim ekibi arkadaşlarımızla birlikte denetim yaptık. Denetlediğim iş yerlerinde sigara içme yasağına uyulduğunu tespit ettik. Kamuya açık hizmet veren diğer arkadaşlarımızın da hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Hem kendi, hem müşteri hem de halk sağlığı için bugün dikkat çekmek istedik." dedi.
Sigara içiren esnafların iş yerlerinin süreli kapanma cezası da alacağını anımsatan Göçer, "Özellikle sigara içilmesine müsaade edilen işletmeler varsa eğer onlar için caydırıcı cezai müeyyideler mevcut. İlk sigara içiren işletmeye yaklaşık 19 bin TL ceza mevcut, daha sonraki iki ve üçüncüsünde miktarlar artıyor. Dördüncü tespitte ise işleri süreli olarak kapatılıyor. Müşterilere de benze cezai müeyyideler uygulanıyor." ifadesini kullandı.
