Dolar
43,2572
Euro
50,3204
© 2026 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kars'ta hayvanlar meralara erken çıktı

Kars’ta havaların ısınmasıyla birlikte küçükbaş hayvanlar da meralarda yerini aldı. Karın az yağdığı Kars’ta, sıcak ve güneşli havayla birlikte yetiştiriciler de hayvanlarını meralarda otlatmaya başladı.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi


Mart ayının ilk haftasında hayvanlarını meralarda otlatan yetiştiriciler, bu şekilde yemden de tasarruf ediyor.
Kars’ta hayvanların meralarda yerlerini aldığını ifade eden Adem Alp, "Bu yıl Kars’ta yeterince kar yağışı olmadı, kuraklık söz konusu. Erken gelen bir bahar, Mart ayının ilk haftasında vatandaşlar artık hayvanlarını dışarıya bırakıp yem tasarrufuna gitmeyi planlıyor. Çünkü kar yok, hava sıcak, yer açık. Küçükbaş hayvan için olmazsa olmaz otlaklar şu an yeterince var" dedi.
Hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illerinden birisi olan Kars’ta artık meralarda hayvanları görmek mümkün. Hayvanlarını meralara çıkaran yetiştiriciler, erken gelen baharla birlikte hayvanlarını meralara saldı. Hayvanlarını meraya bırakan yetiştiriciler, hayvanlarını kurt saldırılarından ise çoban köpekleriyle koruyor.
Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.