Dolar
45,3393
Euro
53,3119
© 2026 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kars’ta gençler en sevgili’nin izinde yarıştı

“Efendimizin izinde” sloganıyla düzenlenen yarışmada, ortaokul öğrencilerinin Peygamber Efendimiz’in örnek şahsiyetini, adalet anlayışını ve güzel ahlakını tanımaları hedeflendi.

Yayınlanma
2 Dk Okuma Süresi

Kars’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hâle gelen “Ortaokullar Arası Siyer-i Nebi Yarışması”, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şehir genelinde büyük ilgi gören yarışma, yüzlerce öğrenciyi Hz. Muhammed’in hayatıyla buluşturdu.

Gençler peygamber efendimizin hayatını öğreniyor

“Efendimizin izinde” sloganıyla düzenlenen yarışmada, ortaokul öğrencilerinin Peygamber Efendimiz’in örnek şahsiyetini, adalet anlayışını ve güzel ahlakını tanımaları hedeflendi. Büyük bir heyecan içerisinde gerçekleşen sınavda öğrenciler, hem bilgilerini ölçtü hem de manevi değerlerle buluştu.

Amaç ahlaklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek

AGD Kars Şube Başkanı Emre Çelikörs, organizasyonun önemine dikkat çekerek günümüz dünyasında gençlerin manevi değerlerle donatılmasının gerekliliğini vurguladı. Çelikörs, bu tür etkinliklerin sadece bir yarışma olmadığını, aynı zamanda gençlerin karakter gelişimine katkı sağlayan önemli bir eğitim faaliyeti olduğunu ifade etti.

Kars’ta yoğun katılım ve büyük ilgi

Kars genelinde birçok okuldan öğrencinin katıldığı yarışma, aileler ve eğitim camiası tarafından da takdirle karşılandı. Organizasyon, gençlerin Peygamber Efendimiz’in hayatını daha yakından tanımalarına vesile olurken, şehirde manevi atmosferin güçlenmesine katkı sundu.

AGD tarafından geleneksel olarak sürdürülen bu anlamlı etkinliğin, önümüzdeki yıllarda da daha geniş katılımla devam etmesi bekleniyor.

a561b259-718c-4756-8984-b2e5308ae3e2.jpeg
dacb1082-a427-4b93-8f29-73f5278250d0.jpeg
Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.