Kars’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl da yoğun katılım ve geniş güvenlik önlemleri altında kutlandı. Sabah saatlerinde kent merkezinde toplanan siyasi parti temsilcileri, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, kortej oluşturarak yürüyüşe geçti.
Yürüyüş, saat 10.30 sularında Faikbey Caddesi ile Kazımpaşa Caddesi kavşağında başladı. 1 Mayıs Tertip Komitesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, katılımcıların ana cadde yerine kaldırımda yürümelerine izin verildi. Güvenlik güçleri, yürüyüş güzergâhı boyunca geniş önlemler alarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yoğun çaba gösterdi.
Ellerinde pankartlar ve dövizler taşıyan kalabalık, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Emek, barış, demokrasi” gibi sloganlar eşliğinde yürüyüşünü sürdürdü. Renkli görüntülere sahne olan kortejde, farklı kesimlerden katılımcıların bir araya gelmesi dikkat çekti. Yürüyüş boyunca zaman zaman halaylar çekildi, marşlar söylendi.
Kortej, belirlenen güzergâhı takip ederek Tren Garı Meydanı’na ulaştı. Burada düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve konuşmalarla başladı. Etkinlikte söz alan sendika ve sivil toplum temsilcileri, emekçilerin hakları, çalışma koşulları ve toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Programın ilerleyen saatlerinde kutlamalar daha da renklendi. Katılımcılar, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Yerel sanatçıların sahne alarak seslendirdiği türküler, alandaki kalabalığa keyifli anlar yaşattı. Özellikle yöresel ezgiler eşliğinde çekilen halaylar, kutlamaların en dikkat çeken anları arasında yer aldı.
Günün sonunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanan etkinlikler, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi. Katılımcılar, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine yakışır şekilde bir araya gelmenin memnuniyetini dile getirerek alandan ayrıldı.



















İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.