Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, kent genelinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19,7 derece olarak ölçüldü. Dondurucu soğuk nedeniyle özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayları yaşandı.
Soğuk hava nedeniyle park halindeki araçların camları buz tuttu, çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar soğuktan korunmak için kalın giysiler tercih ederken, sürücüler buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yer yer kar yağışlı olmasının beklendiği belirtilerek, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, pus ve yer yer sis olaylarına karşı tedbirli olunması istendi.
Kars’ta ölçülen en düşük sıcaklıkları şöyle
Kars Merkez (Harakani Havalimanı): -19,7
Selim: -17,8
Akyaka: -17,6
Kars Merkez: -16,7
Sarıkamış Kayak Merkezi: -16,2
Arpaçay: -16,1
Sarıkamış: -15,4
Susuz: -14,3
Sarıkamış/Karakurt: -13,3
Selim/Beyköy: -12,5
Digor: -9,7
Kağızman: -8,7

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.