Dolar
42,5006
Euro
49,5330
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı açılıyor!

Türkiye-Azerbaycan dostluğu enerji alanındaki güçlü iş birlikleriyle perçinlenmeye devam ediyor. Temeli, 25 Eylül 2023'te atılan Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı (DGBH) bugün devreye giriyor.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Tarihi köklere sahip “Tek Millet İki Devlet” şiarı ile enerji alanında Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı (HPBH) Projesi ile yeni bir birliğe dönüşen gönül birlikteliğinin, Bakü-Tiflis-Erzurum DGBH projesiyle büyük bir aşama kaydetmesinin ardından, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) ile kıtaları aşan Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ortak amaçlar etrafında Türk Dünyasına doğru genişleyerek, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ile derinleştirilip geliştiriliyor.

Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla düzenlenen törenle devreye alınacak.

Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı’nın tamamlanması ile Nahçıvan’ın 500 milyon metreküplük yıllık doğal gaz ihtiyacının tamamı artık Türkiye üzerinden karşılanmış olacak. Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı Yapım işi 2 adet hat vanası istasyonu, 2 adet pig istasyonu ve bir adet ölçüm istasyonu ile birlikte yaklaşık 85 kilometre 16 inç boru hattı inşasını kapsamaktadır.

Tören saat 16.00’da Iğdır’ın Aralık ilçesindeki BOTAŞ tesislerinde düzenlenecek. Açılış Törenine ayrıca Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz katılacak.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.