
Başvuru sürecinde yoğunluk ve eksik evrak nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için üreticilerin işlemlerini son güne bırakmadan tamamlamaları istendi.
Özellikle Merkez Cerme, Bozkale, Karaçoban, Akbaba, Kümbetli ve Dikme köylerinde bulunan üreticilere çağrıda bulunularak, bu bölgelerdeki taahhütname sürelerinin dolduğu belirtildi. Üreticilerin ÇKS işlemlerini geciktirmeden tamamlamalarının önemine dikkat çekildi.
Öte yandan hasat döneminde uygulanan biçerdöver ücretleri de gündeme geldi. Artan girdi ve işletme maliyetleri karşısında çiftçilerin ekonomik açıdan zorlandığı belirtilirken, üreticilerin büyük emek ve fedakârlıklarla tarımsal faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.
Çiftçilerin ürünlerini tarladan kaldırabilmek için ödemek zorunda kaldığı biçim ücretlerinin üreticileri daha fazla zor durumda bırakmaması gerektiği vurgulanarak, ücretlerin makul ve hakkaniyetli seviyelerde tutulması çağrısı yapıldı.
Kars’ta üreticilerin karşılaştığı sorunların ilgili platformlarda gündeme getirilmeye devam edileceği ve çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü için çalışmaların sürdürüleceği kaydedildi.

Buğra Ertaş; gazeteci kimliği, güvenilir habercilik anlayışı ve derinlemesine editoryal uzmanlığıyla dijital dünyada doğruluk ve şeffaflığın öncüsüdür.







İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.