Doğu Anadolu'da etkili olan dondurucu soğuklar, yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü bölgede, yaban hayvanları ve vatandaşlar soğukla mücadele ediyor.
Dondurucu Soğuklar Hayvanları da Etkiledi
Kars'ta gece saatlerinde sıcaklık eksi 15 dereceye kadar geriledi. Bu durum, buzlanmaya neden olurken, yaban kuşları yiyecek bulmakta büyük güçlük çekti.
Vatandaşlar Araçlarını Koruma Altına Aldı
Aşırı soğuklar nedeniyle araç sahipleri de önlemler almak zorunda kaldı. Kapalı otoparkı olmayan birçok sürücü, araçlarının camlarının ve motorlarının donmasını engellemek amacıyla battaniye kullandı. Sabah saatlerinde ise bazı sürücüler, buz tutan camları temizlemek için uzun süre uğraştı.
Meteoroloji'den Uyarılar Geldi
Meteoroloji 16’ncı Bölge Müdürlüğü, bölge için hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Kars ve Ağrı çevrelerinde akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışı görülebilir. Iğdır çevrelerinde ise gece saatlerinden itibaren aralıklı, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtildi.


İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.