Dolar
44,0382
Euro
51,1625
© 2026 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Çıldır Gölü'nün yüzeyi kısmen dondu

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Van Gölü'nden sonra 2'inci büyük gölü olan Kars-Ardahan sınırındaki 123 kilometrekare alana sahip Çıldır Gölü'nün yüzeyi soğuk hava nedeniyle kısmen dondu.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ikinci büyük gölü olan, deniz seviyesinden 1959 metre yükseklikteki Çıldır Gölü'ne mevsimin ilk karı geçtiğimiz gün düştü. Çevresi beyaza bürünen Çıldır Gölü, masmavi suyu ile görenlerin ilgisini çekiyor.

Kars'ta hava sıcaklığı geceleri sıfırın altında 16 dereceye kadar düştü. Kars-Ardahan sınırında yer alan Çıldır Gölü'nün Arpaçay köyü sınırları içeresinde yer alan yüzeyi, soğuk hava nedeniyle kısmen dondu. Yüzeyi yaklaşık 7 santim kalınlığında buzla kaplanan göle ziyaretçiler de gelmeye başladı.

Kış aylarında zemini buzla kaplanan gölünü gezmeye gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlayan işletmeler de kış sezonu için hazırlıklarını hızlandırdı.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.