Dolar
42,7942
Euro
50,1266
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Çiftçiye Can Suyu: 2 Milyar TL Tarımsal Destek Ödemesi Başladı!

Kars'a müjde! Çiftçilere 2 milyar TL'lik tarımsal destek ödemesi başladı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Türkiye'deki çiftçiler için sevindirici haber! AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, çiftçilere yönelik 2 milyar 5 milyon 185 bin 682 TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerinin başladığını duyurdu.

Tarımsal Destek Ödemeleri Başladı

Yapılan açıklamaya göre, bu kapsamlı destek paketinin en büyük payı hayvancılık sektörüne ayrılmış durumda. Toplamda 1 milyar 354 milyon 352 bin TL çiğ süt desteği olarak çiftçilere aktarılacak. Ayrıca, kırsal kalkınma projeleri de 412 milyon TL'yi aşan bir kaynakla desteklenecek.

Desteklerin Dağılımı Nasıl Olacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan bilgilere göre, destek ödemeleri çeşitli alanlarda çiftçilere ulaşacak:

Çiğ Süt Desteği: 1.354.352.000 TL

Kırsal Kalkınma Yatırımları: 412.529.744 TL

Hayvan Gen Kaynakları: 215.545.750 TL

Sertifikalı Tohum Kullanımı: 6.128.149 TL

Bireysel Sulama Hibeleri: 5.947.503 TL

Lisanslı Depo Kira Desteği: 4.217.628 TL

Zirai Don Desteği: 3.571.475 TL

Zeytinyağı Desteği: 2.152.943 TL

AR-GE Çalışmaları: 740.490 TL

Milletvekili Çalkın'dan Üreticiye Destek Mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek, yapılan ödemelerin tüm çiftçilere hayırlı olmasını temenni etti. Çalkın, devletin her zaman üreticilerin yanında olduğunu ve desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ödemelerin planlanan takvim doğrultusunda çiftçilerin hesaplarına yatırılacağını belirtti ve "Hayırlı ve bereketli olsun" dileklerini iletti.

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.