Dolar
46,9630
Euro
53,6963
© 2026 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Balık sezonunda Kars'ta palamut yoğunluğu

Kars'ta balıkçılık yapan Adnan Barmanbek, 1 Eylül itibarıyla açılan balık sezonunda palamut bolluğu yaşandığını söyledi.

Yayınlanma
Güncelleme
1 Dk Okuma Süresi


Denizlerde ‘Vira bismillah’ diyen balıkçılar sezonun ilk ürününü almaya başladılar. Sabahın erken saatlerinde tezgahları süsleyen palamut fiyatı yeni olmasına rağmen 75 TL’den alıcı buluyor.
1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla ülke genelinde balık sezonu açıldı. Av sezonunun açılmasıyla balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Balık sezonuna geçen yıla göre bu yıl daha verimli girildiğini söyleyen balıkçı Adnan Barmanbek balık sezonunun palamutla başladığını ifade etti.
Palamudun sezon başlangıcında güzel bir görüntü verdiğini aktaran Barmanbek, “Bu sene denizlerimiz geçen seneye göre biraz daha verimli. Güzel bir sezon geçmesini diliyoruz. Bu şekilde giderse inşallah iyi balık yiyeceğiz. Başlangıç olarak palamut güzel bir görüntü verdi. İnşallah devamı gelir diye bekliyoruz." dedi.
Palamut balığının fiyatı hakkında da bilgiler veren Barmanbek, “600-700 gramlık palamutlar tane fiyatı 75 TL olarak satılıyor.” ifadesini kullandı.
Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.