
Ziyarete; Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Murat Bakırhan, ESOB Başkan Yardımcısı Cemal Bölgi, Kağızman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muhin Aras, KATSO Genel Sekreteri Aliekber Turan, ESOB Genel Sekreteri Murat Demiral ve Ticaret İl Müdürü Bilal Taş katıldı.
Görüşmede, Ahilik kültürünün temel değerleri olan dayanışma, kardeşlik, adalet ve ahlak üzerine değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca Kars esnaf ve sanatkârlarının sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Heyet, Ahiliğin yalnızca bir meslek örgütlenmesi değil, aynı zamanda toplumsal barışı ve birlikteliği güçlendiren bir kültür olduğuna dikkat çekti.
Ahilik Haftası dolayısıyla yapılan açıklamada, “Emeğiyle, alın teriyle ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.
