Dolar
42,3118
Euro
49,1261
© 2025 Kars Haber: Serhat Tv | Kars haberleri | Kars Son Dakika Haberler
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

50 yıllık su hasreti sona erdi

Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde, köylülerin “arka çeşmeler” olarak adlandırdığı ve hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılayan tarihi çeşmeler yeniden akmaya başladı.

Yayınlanma
1 Dk Okuma Süresi

 

Yaklaşık 50–60 yıl önce rahmetli Şöyle Demir’in muhtarlığı döneminde yapılan çeşmeler, zamanla tıkanan gözenekler ve çekilen yeraltı suları nedeniyle kurumuştu.

Kuyucuk köyü sakinleri, kepçe yardımıyla yürüttükleri çalışmalar sonucu hem yeni su kaynağı buldu hem de kapanan gözenekleri açtı. Zamanla kırılan borular onarıldı, yeni vanalar takılarak suyun yeniden akması sağlandı.

Köy muhtarlığından yapılan açıklamada, “İki günlük bir işimiz kaldı, inşallah eskisinden daha iyi olacak. Daha önce iptal edilen iki çeşmemizi de faaliyete sokacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.