Başkan Toraman İl Başkanlığını Bırakıyor

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, kendisinin 24 Eylül’de yapılacak kongrede aday olmayacağını ancak 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı seçimi için aday adayı olacağını söyledi.

Başkan Toraman İl Başkanlığını Bırakıyor
12 Eylül 2023 - 09:01


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamada il kongresinin 24 Eylül’de yapılacağını duyuran Toraman kendisinin aday olmayacağını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli bir partisi olduğunu ifade eden Başkan Toraman, “Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik olmak üzere 6 temel ilkeye dayanan asırlık bir çınardır. Cumhuriyet Halk Partisi, ailelerin, sarayların ve sömürülerin karşısında halkın egemenliği dediği için cumhuriyetçidir" dedi.
Kendisinin 24 Eylül’de yapılacak kongrede aday olmayacağını ancak 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı seçimi için aday adayı olacağını söyleyen Başkan Toraman, “Yaklaşık 3,5 yıldan beri örgütlerimizin, üyelerimizin, parti büyüklerimizin verdiği destekle İl Başkanlığı görevini bugüne kadar örgütümüzün fedakârlığı ile sürdürmekteyim. 21 yıldan sonra 14 Mayıs genel seçimlerinde ilimize 1 milletvekili kazandırdık. Önümüzdeki dönemde yeni umutlar yaratacak, Yerel yönetimlerde toplumcu, demokratik eşitlikçi üreten ve halkıyla hizmetleri ortaklaştıran ve toplum kesimlerinin tüm sorunlarına çözüm odaklı politikalar noktasında katkı ve hizmet etmek istiyorum. Genel merkezimiz yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonrasında İl Başkanlığı görevine yeniden aday olmayacağım. Önümüzde yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı aday adayı olarak ilimize hizmet etmek istiyorum. Örgütümüzün değerli yöneticileriyle yaptığımız istişareler sonucunda, Eski Merkez ilçe Başkanımız,4 yıldan beri parti sandık ve eğitim koordinatörümüz ve 2.sıra milletvekili adayı arkadaşımız sayın Onur Uludaşdemir ile İl Başkanlığı adaylığına devam etme kararlığındayız. Örgütümüzün desteği ile tüm ilçelerimizde başarı sağlamayı hedefliyoruz. Örgütümüzün iradesine güveniyorum. Kaybedenin olmadığı, kazananın CHP’lilerin olduğuna inanarak yol arkadaşıma ve yeni dönemde görev alacak dostlarıma başarılar diliyorum. 24 Eylül'de yapılacak İl kongremizin partimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum