Ani Ören Yeri'nden başlayacak

"İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında Uluslararası Su Elçileri Federasyonu tarafından plastik çöp toplama ve kirlilik ile mücadele amacıyla “100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü” Ani Ören Yeri’nden başlayacak.

Ani Ören Yeri'nden başlayacak
12 Eylül 2023 - 11:29


Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından başlatılan “İnsanı Dönüştür Projesi”, tüm dünyada doğaya verilen zararları önlemeyi, su kaynaklarını ve doğayı korumayı; dolayısı ile insanların ve diğer canlıların tüm dünyada temiz suya ve temiz gıdaya erişiminin sağlanması, sağlıklı bir yaşam biçimine ulaştırılması amacıyla toplumda farkındalık yaratmayı ve toplumu harekete geçirmeyi, 2. Yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada bu konuda önder olmasını hedefliyor.

13 Eylül saat 08.00’de Ani Ören Yeri’nden başlayacak olan plastik çöp toplama etkinliği Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından İpsala Sınır Kapısında sona erecek. Yaklaşık olarak 2 bin 83 kilometre boyunca gerçekleşen etkinlikte katılımcılar ormanlık, kültürel alanlar ve mezarlıklara ciddi önem verecek.

Katılımcılar; USEF’e yapılacak başvurular sonucu ya da yürüyüş sırasında katılım göstermek isteyen vatandaşlardan oluşacak. Her katılımcıya güvenlik bilgisinin verildiğine ve fikri sınai haklarına ilişkin katılım belgesi imzalatılacak. Belgesini imzalayan kişilere yaka kartları verilecek ve yaka kartı olmayan, belge imzalamayan kişiler plastik toplayan kişilerin dışında tutulacak. Kampanya için toplumsal genel bilgilendirme ve faaliyete katılma daveti İçişleri Bakanlığından alınan izinlerden sonra başlayacak.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum