Afetten zarar gören çiftçilere tohum dağıtıldı

Akyaka’da Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Buğday ve Tritikale ile tabii afetten dolayı zarar gören çiftçilerimize ücretsiz arpa tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

Afetten zarar gören çiftçilere tohum dağıtıldı
15 Ekim 2023 - 09:28


Kars’ın Akyaka ilçesinde “Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında Buğday ve Tritikale tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.

2023 yılı üretim sezonu içerisinde birden fazla ve farklı dönemde dolu yağışı ve aşırı yağış sonrası sel su baskını yaşanarak üretim yapan çiftçilerimizin doğal afete maruz kalmasından kaynaklı olarak çiftçilerimize arpa tohumu dağıtımı da gerçekleşti.

Türk Şeker Akyaka Ziraat Bölge Şefliği’nde düzenlenen törene ; Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Akyaka Kaymakamı Kadir Kılıç, Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Buğra Güzel, Akyaka Belediye Başkanı Ergüder Toptaş, Ak Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, Kars Tarım İl Müdürü Enver Aydın, Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, Akyaka Ziraat Odası Başkanı Engin Yıldırım, davetliler ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Kars Tarım İl Müdürü Enver Aydın ; “ 2021 yılından beri Bakanlığımızca projelendirilen ve İl Müdürlüğümüzce yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri kapsamında 2023 yılı 2. Etabı olarak gerçekleştirdiğimiz Güzlük Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Dane Tritikale Üretiminin Yaygınlaştırılması Projeleri ile İlimiz genelinde 430 Ton Bezostaja çeşidi Buğday ve Ümran hanım çeşidi 156,6 Ton Tritikale tohumluğu alınarak üreticilerimize dağıtımı gerçekleştirilmektedir. Buğday Projemizin toplam bedeli 6.300.000,00 TL, Tritikale Projemizin toplam bedeli ise 2.250.000,00 TL’dir.” dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, konuşmak için çıktığı kürsüde “sahanın sesine kulak vermek gerekir” diyerek Akyakalı çiftçi Yücel Ulu’yu yanına davet ederek, konuşmasını istedi.

Akyakalı çiftçi Yücel Ulu, tarım sigortasının önemine vurgu yaparak, tüm çiftçilerin sigortalarını ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı ve Buğday, Tritikale ve Arpa tohumu desteği için emeği geçenlere teşekkür etti.

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise Ak Parti hükümeti olarak daima üreticinin yanında olduklarını vurgulayarak, afet sonrasında derhal Akyaka’ya geldiklerini ve gerekli çalışmaların yapılması sonucunda bugün burada olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Buğday, Tritikale ve tabii afetten dolayı zarar gören çiftçilerimize Arpa Tohumu dağıtım teslimi gerçekleşti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum