Kars Belediyesi "Temiz Çevrem" kampanyası başlattı

Kars Belediyesi, özellikle pandemi döneminde yoğunlaştırdığı temizlik, dezenfeksiyon ve çöp toplama faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kars Belediyesi "Temiz Çevrem" kampanyası başlattı
11 Aralık 2020 - 09:34

Günlük olarak yaklaşık 40 ton çöp toplayan Kars Belediyesi temizlik işleri ekipleri, sokaklara, yol kenarlarına ve konteynerlerin yanına bırakılan çöplerin alınması yönünde duyarlı vatandaşların taleplerini yerine getiriyor.

Kars Belediye Başkanlığından temiz çevre kampanyası ile ilgili olarak yapılan açıklamada, vatandaşların çöplerini akşam 18.00 ile 20.00 saatleri arasında belirtilen yerlere bırakılması çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın çöplerini çöp konteynerlerinin çevresine atmak yerine, içerisine atmaları konusunda daha hassas davranması gerekmektedir. Doğayı birçok canlı türüyle birlikte paylaştığımızı unutmadan, başkalarına zarar vermeden, çevreyi kirletmeden yaşamayı sürekli bir davranış haline getirmeliyiz. Kent hepimize aittir, tabiat herkesin ortak varlığıdır. Serhat Şehri Kars bizim evimizdir ve biz evimizde komşularımıza, kuşlara, kedilere, ağaçlara hak ettikleri saygıyı gösteren bir toplum olmalıyız.

Belediye Başkanlığı olarak toplumun bu kampanyaya duyarlılık göstermesini bekliyoruz; uymayanların ise vatandaşların belediyemizin destek hattı olan 444 11 73'e bildirmelerini rica ederiz. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza ayrıca cezai işlem uygulanacaktır. ve çöplerini çöp kutusuna atmaları konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın çöplerini çöp konteynerlerinin çevresine atmak yerine, içerisine atmaları konusunda daha hassas davranması gerekmektedir. Doğayı birçok canlı türüyle birlikte paylaştığımızı unutmadan, başkalarına zarar vermeden, çevreyi kirletmeden yaşamayı sürekli bir davranış haline getirmeliyiz. Kent hepimize aittir, tabiat herkesin ortak varlığıdır. Serhat Şehri Kars bizim evimizdir ve biz evimizde komşularımıza, kuşlara, kedilere, ağaçlara hak ettikleri saygıyı gösteren bir toplum olmalıyız. Belediye Başkanlığı olarak toplumun bu kampanyaya duyarlılık göstermesini bekliyoruz; uymayanların ise vatandaşların belediyemizin destek hattı olan 444 11 73'e bildirmelerini rica ederiz. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza ayrıca cezai işlem uygulanacaktır.” denildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum