Kars'ta heykellerin kaideleri dökülüyor !

Kars'ın merkezinde Kars'la bütünleşmiş ve artık vatandaşların adres olarak kullandığı heykeller bakımsızlık ve ilgisizliğin kurbanı oluyor.

Kars'ta heykellerin kaideleri dökülüyor !
08 Aralık 2020 - 09:32

Kars'ın merkezinde Kars’la bütünleşmiş ve artık vatandaşların adres olarak kullandığı heykeller bakım onarımının yıllardır yapılmaması nedeniyle yıkılma riskini taşıyor.  Kent merkezinde Atatürk Caddesi ile Faikbey caddesinin kesiştiği noktada bulunan at heykeli ve yine Kazım Paşa caddesi ile Faikbey caddesinin kesiştiği yerde bulunan aslan heykelleri yıllardır bakım ve onarımlarının yapılmaması nedeniyle adeta yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumdalar.

Özellikle Aslan heykellerinin kaidelerini kaplayan taşlar her geçen gün biraz daha sökülerek düşüyor. Kente görsel bir kimlik kazandıran bu heykellerin neden önemsenmediği ve bakım onarımlarının yapılmadığına anlam verilmiyor. Kazımpaşa caddesinde bulunan esnaflar; "Kars’ın belli noktalarında bulunan bu güzelim heykellerin bakımsızlığı kabul edilir gibi değil. Buradan yetkili ve ilgili kurumlara sesleniyoruz, adeta adres niteliği taşıyan Aslan heykellerinin biran evvel bakım ve onarımının yapılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum