TUNCER BAKIRHAN KARS'TA SEÇMENLERİNE SESLENDİ

DEM Parti genel başkanı Tuncer Bakırhan, memleketi Kars’ta, partisinin İl Başkanlığınca düzenlenen mitinge katıldı.

TUNCER BAKIRHAN KARS'TA SEÇMENLERİNE SESLENDİ
28 Mart 2024 - 09:17


DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in de katıldığı mitingde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars Belediye başkan adayları Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı ile birlikte ilçe belediye başkan adaylarına Kars seçiminden destek istedi. 
Bakırhan Kars’ta yaptığı konuşmada 2019 yılında Kars Belediye Başkanlığını partisinin kazandığını ve daha sonra da kayyum atandığını hatırlatarak kayyum sistemini eleştirdi. Kars Belediyesine kayyum atandığı gün kayyım olarak atanan dönemin valisinin belediye önünde namaz kıldığını da hatırlatan DEM Parti eş genel başkanı Tuncer Bakırhan şunları söyledi:
"Kars denilince devrimci mücadele akla gelir. ‘Kars’ denilince demokrasi akla gelir, kardeşlik gelir, barış gelir. Sistemin bütün ayrıştırıcı politikalarına rağmen birlikte kardeşçe yaşam akla gelir. Siz var olun. Sizler yıllardır halkları, inançları karşı karşıya getirmeye çalışan ceberut sistem karşısında 'Biz Kürdüz, Türküz, Aleviyiz, Sünniyiz kardeşiz, bir arada yaşıyoruz ve yaşayacağız' dediniz. Türkiye'nin de birçok yerinde halklar arasında kavgalar yaşamasına rağmen, çelişkiler yaşanmasına rağmen Kars'ın Azerisi, Terekemesi, yerlisi, Kürdü birlikte kardeşçe yaşayarak bu ülkeyi yöneten faşizan zihniyete 'bak birlikte böyle yaşanılır' dedi. Sizler sadece Türkiye'de değil, ortak, kardeşse, bir arada yaşayarak dünyaya örnek oldunuz. Her yerde, her zaman Kars'ın ismi, gençliği zaman gururlanıyorum, onur duyuyorum. Siz var olun, siz çok yaşayın.
Bu 31 Mart seçimlerinde de birileri Terekçemecilik, birileri yerlicilik, birileri Azericilik yapıyor. Ama biz Kürkçülük yapmayacağız. Çünkü biz halkların partisiyiz. Bütün inançların partisiyiz. Bir Kürdün bu partide ne kadar yeri varsa, karşılığı varsa Kars'ta yaşayan diğer halkların da inançların da o kadar karşılığı var. Kars DEM Parti demektir. DEM Parti fikriyatını Kars'tan aldı. DEM Parti Kars gibidir, renklidir. Süryanisi, Asurisi, Arabı, Kürdü, Alevisi, kadını, genci bir aradayız.
Türkiye'de hiçbir siyasi parti bizim kadar renkli, bizim kadar kapsayıcı, bizim kadar herkes kucaklayan, birlikte mücadele eden bir durumda değil. Onun için DEM Parti ne zaman söylense Kars'taki bu mozaik bu kardeşlik, bu birliktelik aklıma geliyor. Sizlere söz veriyoruz. Ben de sizin bir kardeşinizim, arkadaşınızım. Bu sokaklarda, bu okullarda hep beraber okuduk. Komşuyuz, beraber iş yaptık. Beraber bu kentte ömrümüze tükettik. Kardeşliğin birlikte yaşaman ne olduğunu kimse benim kadar bilmez. Çünkü benim dostlarım Azerilerdir. Terekemelerdir, Yerlilerdir, Kürtlerdir. Buradaki bütün renklerdir. Değerli halkımız sizlere söz veriyoruz inşallah 31 Mart'ta sizlerin de desteğiyle, katkısıyla birlikte belediye aldığımız zaman belediyemizin kapısı karşısında yaşayan 86 bin insanın tamamına açık olacaktır. Bu kentte barışı birlikte öreceğiz. Bizler Türkiye'de barışı kurmaya çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz.
KARS'A KAÇAK SEÇMEN GETİRİYORLAR
Ne yaptılar Kars'a kaçak seçmen getiriyorlar. Karslı olmayan Kars'ta yaşamayan asker, polis, kolluk kuvvetlerini buraya getiriyorlar. Ne yapacaklar Azerinin, Terekemenin, Yerlinin, Kürdün iradesine ipotek koyacaklar. Bunlar da ‘seçim diyorlar bunlar ‘Demokrasi’ diyorlar. Kars büyük bir mücadele şehridir. Onurlu bir kenttir. Kaçak seçmen getirenlere ‘dur’ diyecek. Ve DEM Parti’ye oy vererek cevabını verecek. O zaman sizden rica ediyorum. Şimdi bu saatten sonra telefon rehberinizi elinize alın ve Kars'ta oyu olan ama çeşitli sebeplerden dolayı il dışında olan Kars’a gelemeyen kardeşlerimizi, komşularımızı, arkadaşlarımızı arayın ve Kars’ta oy kullanmaya çağırın”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum