Trabzonspor'dan dev adım: Sermaye tavanı 37,5 milyar TL'ye yükseliyor! SPK onayı geldi!
Trabzonspor'dan dev sermaye artırımı! SPK onayladı, tavan 10 milyar TL'den 37,5 milyar TL'ye çıkıyor. Esas sözleşme tadilatı ve genel kurul onayı bekleniyor. Bu hamle kulübün geleceğini nasıl etkileyecek? Detaylar haberimizde!

Türk futbolunun önemli kulüplerinden Trabzonspor'un mali yapısını güçlendirmeye yönelik attığı önemli bir adım, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından olumlu karşılandı. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.’nin mevcut kayıtlı sermaye tavanının artırılmasına ilişkin yaptığı başvuru, SPK tarafından onaylandı. Şirket, mali esnekliğini artırmak ve gelecekteki yatırım planlarını daha rahat hayata geçirebilmek amacıyla kayıtlı sermaye tavanını mevcut 10 milyar TL seviyesinden 37,5 milyar TL’ye yükseltmek için resmi olarak harekete geçmişti.
Sermaye Tavanı Artırımı İçin Hangi Yasal Süreçler İşletilecek?
Ekoturk.com'un haberine göre; Konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan resmi açıklamada, şirketin mevcut kayıtlı sermaye tavanının artırılması ve bu yeni tavanın kullanım süresinin 2025-2029 yılları olarak belirlenmesi amacıyla, şirket esas sözleşmesinin “şirketin sermayesi” başlıklı 6. maddesinde önemli bir değişiklik yapılacağı belirtilmişti. Bu kapsamda, hem Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) hem de Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli yasal izinlerin alınması için resmi başvuruların gerçekleştirildiği ifade edildi.
Sermaye Artırımı Ne Zaman Pay Sahiplerinin Onayına Sunulacak?
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) bu önemli sermaye tavanı artırımına onay vermesinin ardından, bir sonraki adım olarak Ticaret Bakanlığı’na yapılacak başvuru ve diğer yasal süreçlerin de tamamlanmasıyla birlikte, söz konusu esas sözleşme değişiklikleri 27 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenecek olan olağanüstü genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak. Şirket, bu sürecin de başarıyla tamamlanmasının ardından, yeni ve daha yüksek olan sermaye tavanı ile birlikte gelecekteki faaliyetlerini ve yatırımlarını sürdürecek.
Kaynak: ekoturk.com
FACEBOOK YORUMLAR