Nothing'den Şok Karar: İkonik "Glyph" Arayüzüne Veda! Peki Sırada Ne Var?
Nothing, "Glyph" arayüzünü bitirdi! CEO Carl Pei "RIP" dedi, yeni telefonlarda matris ekran bekleniyor. Pei, Apple'ı eleştirdi, gelecekte tek uygulama (işletim sistemi) öngördü. Phone (3) 1000$, KEF iş birliği ve CMF Phone 2 Pro detayları.

Kendine has tasarımlarıyla akıllı telefon ve kulaklık pazarında dikkat çeken Nothing, bugün yaptığı sürpriz bir açıklamayla, markayla özdeşleşen “Glyph” arayüzünü rafa kaldırdığını resmen duyurdu.
Nothing "Glyph" Arayüzünü Neden Sonlandırdı ve Yeni Tasarım Nasıl Olacak?
Bu önemli kararla ilgili olarak şirketin resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan paylaşımda oldukça kısa ve net bir ifade kullanıldı: “Glyph arayüzünü öldürdük.” Bu çarpıcı gelişmeyle ilgili olarak şirketin kurucusu ve CEO’su Carl Pei ise yalnızca “RIP (Rest in Peace / Huzur içinde yatsın)” şeklinde bir yorum yazdı. Şirketin, bu ikonik arayüzün yerine yeni telefon modelinde (muhtemelen Nothing Phone 3) matris bir ekran kullanacak gibi görünüyor. Zira şirket son dönemde bu yönde ipuçları içeren çok sayıda paylaşımda bulunuyor. Bu değişiklik, markanın tasarım dilinde önemli bir evrime işaret ediyor.
Carl Pei'nin Apple Eleştirileri ve Geleceğin Telefon Vizyonu Neler?
Dün, Nothing'in CEO'su Carl Pei’nin teknoloji devi Apple’a yönelik yaptığı açıklamalar da oldukça dikkat çekmişti. Ürünleri resmi olarak Türkiye pazarında da satılan Nothing’in başındaki isim Carl Pei, verdiği bir röportaj kapsamında Apple’a yönelik olarak şu çarpıcı ifadeleri kullanmıştı: “Gençken Apple’dan çok ilham aldım – ilk iPod, ilk iPhone… Şu anda bu sektörde olmamın temel nedeni tam olarak bu yenilikçi cihazlar. Ancak günümüzde, geçmişin o yaratıcı şirketleri artık çok büyüdü ve fazlasıyla kurumsallaştı. Bu yüzden artık eskisi kadar yaratıcı olamıyorlar. Genç nesil için artık bir ilham kaynağı olmuyorlar. Bugünkü Apple, benim gençliğimdeki Apple’dan çok daha farklı bir noktada.” Apple’ın son dönemde tanıttığı Apple Intelligence yapay zeka altyapısının geldiği seviyeden hiç ama hiç etkilenmediğini de belirten Pei, akıllı telefonların uzak geleceğine yönelik olaraksa şu iddialı öngörülerde bulundu: “Gelecekte telefonlarda yalnızca bir uygulama olacağına ve onun da işletim sistemi olacağına inanıyorum. İşletim sistemi, kullanıcısını çok ileri bir seviyede tanıyacak ve o kişi için özel olarak optimize olacak. Bana göre veri odaklı kişiselleştirmeden sonraki adım da otomasyon olacak. Sistem sizi o kadar iyi tanıyacak ki ne istediğinizi siz söylemeden bilecek. İşletim sistemleri durumunuzu, zamanınızı, yerinizi ve günlük programınızı bilecek ve ne yapmanız gerektiğini size doğrudan önerecek.”
Nothing Phone (3) Hakkında Bilinenler ve Beklentiler Neler?
Geçtiğimiz hafta Nothing Phone (3) modeliyle ilgili önemli bilgiler gündeme gelmişti. Şirketin CEO’su Carl Pei, merakla beklenen Phone (3) modelinin yaklaşık olarak 1.000 dolarlık bir fiyat etiketiyle pazara çıkarılacağını açıklamıştı. Yeni akıllı telefonunu premium materyaller ve üst düzey parçalar kullanarak tam bir amiral gemisi olarak tasarlayan şirket, bir önceki modeli olan Phone (2)’yi 599 dolardan satışa sunmuştu. Bu fiyat artışı, cihazın donanım ve özelliklerinde önemli bir sıçrama yaşanacağının bir göstergesi olabilir.
Nothing'in Ses Alanındaki Yeni İş Birliği Ne Olacak?
Şirket dün de önemli bir iş birliği haberiyle gündeme gelmişti. Bu konuda X üzerinden yapılan resmi açıklamada oldukça gizemli bir dil kullanılarak yalnızca, “İki ikonik İngiliz markası. Olağanüstü bir ses deneyimi. Çok yakında.” ifadelerine yer verilmişti. Bu paylaşıma göre, önümüzdeki aylarda ses donanımı dünyaca ünlü İngiliz ses ekipmanları üreticisi KEF tarafından ayarlanacak özel bir hoparlör veya kulaklık tanıtacak gibi görünen Nothing, ses kalitesi konusunda iddialı bir ürünle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
CMF Phone 2 Pro Modelinin Öne Çıkan Özellikleri ve Fiyatı Nedir?
Nothing, ana markasının yanı sıra daha uygun fiyatlı ürünler sunduğu CMF markası altında tanıttığı yeni akıllı telefonu CMF Phone 2 Pro ile de dikkatleri üzerine çekmişti. İlgi çekici ve farklı bir tasarıma sahip olan Phone 2 Pro, gücünü MediaTek Dimensity 7300 Pro işlemciden alıyor. 33W hızlı şarj destekli 5.000 mAh kapasiteli bir batarya ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6,77 inç 120 Hz FHD+ AMOLED (3.000 nit tepe parlaklık) ekranla gelen telefon, arka tarafında üç farklı kameradan oluşan bir kurulum taşıyor. Bu arka bölümde tam olarak;
- 50 megapiksel çözünürlüğünde, 1/1,57 inç sensöre sahip geniş açılı ana kamera (segmentinin en büyük sensörü olma özelliği taşıyor),
- 50 megapiksel 2x telefoto kamera (bu da segmentinde bir ilk olarak öne çıkıyor) ve
- 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera yer alıyor.
Kaynak: Haber Merkezi - Serhat TV
FACEBOOK YORUMLAR