DAVOS'ta deprem! Klaus Schwab istifa etti, yeni başkan kim olacak? Christine Lagarde iddiası ve görevi kötüye kullanma skandalı!
Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) Klaus Schwab istifa etti! Yeni başkan kim olacak? Christine Lagarde güçlü aday. Görevi kötüye kullanma iddiaları ve soruşturma. DAVOS'ta yeni dönem ve olası gelişmeler.

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kurucusu ve uzun yıllar boyunca başkanlık görevini yürüten Klaus Schwab, sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Schwab’ın bu beklenmedik kararı, küresel ekonomik meselelerde ve uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynayan bu prestijli organizasyonda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Şimdi, dünyanın dört bir yanından önde gelen liderler, ekonomistler ve uzmanlar, WEF’in yeni başkanının kim olacağına dair çeşitli tahminlerde bulunuyor ve bu önemli pozisyon için olası adayları tartışıyor.
Klaus Schwab Neden İstifa Etti ve Yerine Kim Geçecek?
Ekoturk.com'dan alınan habere göre; Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) kurucusu olan Klaus Schwab’ın ani istifasının ardından, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın, forumun yeni lideri olarak en güçlü adaylardan biri olduğu uluslararası basında yer alan haberlerde bildirildi.
Klaus Schwab, kendisine yönelik olarak ortaya atılan görevi kötüye kullanma iddiaları ve WEF’in diğer üst düzey yöneticileriyle yaşadığı bazı anlaşmazlıklar sonrasında geçtiğimiz ay içerisinde sürpriz bir şekilde istifa etmişti. Bu önemli gelişme üzerine WEF İcra Kurulu, eski Nestle Yönetim Kurulu Başkanı olan Peter Brabeck-Letmathe’yi geçici başkan olarak atadı ve forumun yeni daimi başkanının belirlenmesi amacıyla özel bir arama komitesi oluşturuldu.
Oluşturulan bu arama komitesinin üyeleri arasında BlackRock Üst Yöneticisi (CEO) Larry Fink, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde gibi küresel çapta tanınan ve saygın önemli isimler bulunuyor. Bloomberg’in konuyla ilgili haberine göre, Klaus Schwab’ın beklenmedik istifası, Christine Lagarde’ın WEF’in başına geçmesi için daha önceden yapılan planları bir miktar karmaşık hale getirdi. İddialara göre, Schwab’ın, Lagarde’ın ECB başkanlık görev süresinin 2027 yılında sona ermesinin ardından WEF başkanlık görevini kendisine devretmeyi planladığı belirtildi.
Christine Lagarde’ın ECB’deki görev süresinin dolmasına iki yıldan fazla bir zaman kalmış olmasına ve daha önce yaptığı açıklamalarda görev süresini sonuna kadar tamamlayacağını belirtmesine rağmen, WEF yönetim kurulunun Lagarde’ı hala en güçlü ve en uygun aday olarak değerlendirdiği ifade ediliyor.
Schwab'a Yönelik İddialar Nelerdir ve Soruşturma Başlatıldı mı?
Öte yandan, Klaus Schwab’a yönelik olarak ortaya atılan bir ihbar mektubu ve bu mektupta yer alan ciddi iddialar da dikkat çekiyor. İsimsiz bir kaynaktan gönderildiği belirtilen bir e-postada, Schwab’ın kişisel harcamaları ile iş harcamalarını birbirine karıştırdığı ve WEF tarafından finanse edilen çeşitli projelerden kişisel olarak maddi kazanç sağladığı öne sürüldü. Klaus Schwab’ın bu ciddi iddialar nedeniyle WEF tarafından resmi bir soruşturmaya tabi tutulduğu da öğrenildi. Bu iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa, WEF'in itibarı açısından ciddi sonuçlar doğurabilir.
Kaynak: ekoturk.com
FACEBOOK YORUMLAR