Zelenskiy'den Rusya'ya mesaj: Hazırız haberi
Rusya'nın Ukrayna'ya karşın 24 Şubat'ta başlattığı askeri müdahalesi devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol'deki Azovstal Fabrikası'ndan Rusya'nın kontrolündeki şehirlere götürülen Ukraynalı askerler ile Rus savaş esirlerinin takasına hazırlanmış ol.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşın 24 Şubat'ta başlattığı askeri müdahalesi devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Mariupol'deki Azovstal Fabrikası'ndan Rusya'nın kontrolündeki şehirlere götürülen Ukraynalı askerler ile Rus savaş esirlerinin takasına hazırlanmış olduklarını bildirdi.
RUSYA'YA MESAJ: HAZIRIZ
Zelenskiy, katıldığı bir televizyon kanalında, Rusya'nın ülkesine açtığı savaşı değerlendirdi. Azovstal çelik fabrikasındaki sivil ve askerlerin kurtarılması için ortak ülkelerle müzakerelerin devam ettiğini gösteren Zelenskiy, bu kapsamda Türkiye, İsviçre, İsrail ve Fransa liderleriyle görüştüğünü aktardı.
Zelenskiy, Ukraynalı askerlerin Azovstal'den çekilmesinden sonra Rus savaş esirleri ile takas yapılmasını beklediklerini ve buna hazır olduklarını hatırlatarak "Onları eve getireceğiz. Sorumluluğu almış ortaklarla yapmamız gereken de bu." dedi.
Ukrayna'daki savaşı Rusya'nın başlattığına dikkati çeken Vladimir Zelenskiy, savaşın sona ermesi için çaba göstereceklerini vurguladı.
"GALIBIYET ÇOK GÜÇ, KANLI OLACAK"
Zelenskiy, "Başari fazla baski olacak, kanlı olacak. Galibiyet elbette uğraş ile elde edilecek ama (savaşın) sonu şüphesiz diplomasiyle olacak, bundan eminim." diye konuştu.
Ukrayna'nın güvenlik garantörlüğü konusuna ilişkin de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Bugün, güvendiğimiz karşılıklı devletlerden bir emniyet garantörü çemberi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projeyi onlarla birlikte geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
FACEBOOK YORUMLAR