Tesla Tarih Yazdı: 8 Milyonuncu Araç Banttan İndi! Peki Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Tesla'dan rekor! 8 milyonuncu araç Almanya'da üretildi. Berlin fabrikasından Türkiye'ye de gelen Model Y'ye talep patlaması yaşanıyor. İşte Tesla'nın üretim başarısı ve Türkiye'deki satış süreci.

Tesla Tarih Yazdı: 8 Milyonuncu Araç Banttan İndi! Peki Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?
08 Haziran 2025 - 17:34

Elektrikli araç pazarının öncü markalarından Tesla, bugün sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı resmi bir paylaşımla, üretimde ulaştığı önemli bir başarıyı kamuoyuyla paylaştı. Şirket, 8 milyonuncu aracının Almanya'daki Gigafactory Berlin-Brandenburg tesisinde üretildiğini duyurdu.

Tesla'nın Berlin Fabrikası ve Türkiye Pazarı İçin Önemi Nedir?

Tesla’nın Berlin’deki modern fabrikasında üretilen araçlar, Avrupa pazarının yanı sıra Türkiye’ye de ithal ediliyor. Hatta gelen bilgilere göre, şu anda Almanya’da üretilen Model Y’lerin büyük bir bölümü Türkiye pazarına ayrılıyor. Yeni Model Y modeline Türkiye'de çok büyük bir talep olduğu biliniyor. Ancak, Yeni Model Y’nin Türkiye satış süreci uzun bir süredir çeşitli problemlerle gündeme geliyordu. Bu konuda şirketten gelen en son resmi açıklama şu şekilde olmuştu: "Türkiye’de Model Y’ye olan inanılmaz talepten dolayı çok heyecanlıyız. Son envanter listelememiz dakikalar içerisinde tükendi. Satış sürecinde yaşanmış olabilecek teknik sorunlar için özür dileriz. Envanter sistemimiz kısa bir süre içinde milyonlarca otomatik bot talebine maruz kaldı ve bu durum sitenin erişilebilirliğini etkiledi. Hizmetlerimizin çevrimiçi kalmasını sağlamak amacıyla güvenlik sistemimiz bu bot trafiğini kaynağına göre engelledi ve bu da Türkiye’deki bazı gerçek kullanıcılarımızın erişimini sehven etkiledi. İleriye dönük bir çözüm üretmek için çalışıyoruz. Ayrıca mümkün olan en kısa sürede daha fazla aracın üretilmesini ve Türkiye’ye gönderilmesini sağlayacağız. Teşekkür ederiz!”

Tesla, 8 milyonuncu aracı

Yeni Tesla Model Y'nin Türkiye Satış Sürecindeki "45 Gün Kuralı" Nedir?

Yeni Tesla Model Y’nin Türkiye satışı şu anda hazır envanter üzerinden yapılıyor, yani tüketiciler halen doğrudan sipariş veremiyorlar. Bu durumun arkasında, Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ve "45 gün kuralı" olarak bilinen bir düzenleme yer alıyor. Bu konuda resmi olarak yapılan açıklamada, “…Kısmi ödeme alınan siparişlerde alıcı mağduriyetlerini önlemek amacıyla sipariş formu düzenleme zorunluluğu getirildi. Yetkili satıcı, bu formu düzenlemeden alıcıdan herhangi bir ödeme talep edemeyecek, kaporası alınan taşıtı 45 gün içinde alıcıya teslim edecek ve taşıt teslimine 7 gün kalıncaya kadar satış fiyatının %10’undan fazla kapora alamayacak. Ayrıca alıcı, sipariş formunun düzenlendiği tarihten itibaren 14 gün içinde siparişini herhangi bir cezai şarta maruz kalmadan iptal edebilecek…” ifadeleri kullanılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi - Serhat TV


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum